Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΙ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ "ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ" 3.500 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Saturday, September 08, 2012 12:19 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΙ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ "ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ" 3.500 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

 

Η κατάργηση φέτος της καθιερωμένης ομιλίας του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο το βράδυ του Σαββάτου, διαφοροποίησε τη στρατηγική τόσο των συνδικάτων όσο και της ΕΛ.ΑΣ. που σχεδίασε μέτρα με την παρουσία 3.500 αστυνομικών. Ο αρχηγός...
της ΕΛ.ΑΣ., Νίκος Παπαγιαννόπουλος, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη, και στις συσκέψεις που είχε με τους επιτελείς για τη διάταξη και τον τρόπο δράσης των αστυνομικών δυνάμεων διατυπώθηκε έντονος προβληματισμός για την πολυδιάσπαση που παρατηρείται φέτος στα μπλοκ των διαδηλωτών και τη διασποράς τους στο κέντρο της πόλης. Οι πέντε διαφορετικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα, έχουν σχεδιάσει τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές διαδρομές και ισάριθμα σημεία κατάληξης, ενώ αστάθμητος παράγοντας παραμένει, όπως πάντα, το πέμπτο μπλοκ, αυτό των αντιεξουσιαστών, που ακολουθεί απρόβλεπτη πορεία.

Ετσι, οι αστυνομικές δυνάμεις, με τις ενισχύσεις που έφτασαν τις προηγούμενες μέρες από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας, θα μοιραστούν ανάμεσα στα δύο βασικά σημεία κατάληξης των διαδηλωτών, το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το άδειο Βελλίδειο. Στα δύο σημεία αναμένεται να στηθούν και οι μεταλλικοί φράκτες που χρησιμοποιήθηκαν και πέρυσι, ενώ από την Πέμπτη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικές δυνάμεις θα συνοδεύουν διακριτικά τα διαφορετικά μπλοκ, ενώ θα υπάρχει παρουσία και σε καίρια σημεία της πόλης που αποτελούν εν δυνάμει στόχους επιθέσεων.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου