Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΙΣΠΑΝΙΑ: ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 40 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ 2013

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Thursday, September 27, 2012 7:14 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΙΣΠΑΝΙΑ: ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 40 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ 2013

 

 

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα τον προϋπολογισμό της χώρας, που προβλέπει σκληρά μέτρα λιτότητας με περικοπές 40 δισ. ευρώ, επιδιώκοντας μείωση του δημοσιονομικού...
ελλείμματος και αποφυγή της προσφυγής στον δανειακό μηχανισμό.

Με βάση τον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι ευελπιστεί να εισπράξει 15 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ και άλλων φόρων ενώ αναμένει να εξοικονομήσει άλλα επτά δισ. ευρώ από τις περικοπές στα κονδύλια για τις Αυτόνομες Περιφέρειες, οι οποίες διαχειρίζονται μόνες τους τις δαπάνες για Υγεία και Παιδεία.


Οι δαπάνες των υπουργείων θα περικοπούν κατά 12% κατά μέσον όρο, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να προβλέπονται για τον Πολιτισμό στο 30%, όπως γράφει η εφημερίδα Ελ Παΐς.


Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα για τρίτο συνεχόμενο έτος, όπως τονίζουν συνδικαλιστικές πηγές, ωστόσο η κυβέρνηση ευελπιστεί σε αναπροσαρμογή των συντάξεων βάσει του πληθωρισμού παρά το μεγάλο κόστος που αυτό συνεπάγεται (3,5 με 4,5 δισ. ευρώ), σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.


Η κυβέρνηση ήδη έχει περικόψει 27 δισ. ευρώ από τον τρέχοντα προϋπολογισμό, προκειμένου η χώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών έπειτα από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του περασμένου έτους.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου