Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΤΩΝ... 87!

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Monday, September 17, 2012 10:54 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΤΩΝ... 87!

 

Δεν πρόκειται για φάρσα, αλλά για πραγματικότητα που αφορά μέλος του 9μελούς Επιστημονικού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου, του οποίου τα στελέχη, ελέω πολιτικής βούλησης, κατέχουν τα «ιερατικά»...
δικαιώματα ισοβιότητας των μελών της «Ιεράς Συνόδου», αφού η θητεία τους λήγει μόνο σε περίπτωση που αποβιώσουν.
Όπως αναφέρει το Έθνος της κυριακής, τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, όλοι τους εγνωσμένης αξίας καθηγητές σε ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκτός από τις θέσεις τους σε αυτά ή τη σύνταξή τους από την ακαδημαϊκή τους θητεία, διατηρούν ισοβίως και τη θέση τους στο Κοινοβούλιο, με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου μερικής απασχόλησης (δεν υποχρεούνται να έχουν συγκεκριμένο ωράριο) -εκτός από τον πρόεδρο του οργάνου, που είναι πλήρους απασχόλησης- δίνοντας τα φώτα τους όποτε και αν αυτό χρειαστεί. Και το «αν χρειαστεί» είναι απολύτως ρεαλιστικό, αφού, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, το 9μελές συμβούλιο συνεδριάζει μία φορά κάθε μήνα.
Ο μικρότερος εξ αυτών είναι περίπου 60 ετών, τρεις είναι 63 ετών, γεννηθέντες το 1949, ο επόμενος είναι 64 ετών (1948), άλλοι δύο είναι 67 ετών (1945), ένας είναι 69 ετών (1943), ενώ ο μεγαλύτερος είναι γεννημένος το 1925, δηλαδή σήμερα είναι 87 ετών.
Ενας δε εξ αυτών, σύμφωνα με το ΕτΚ είναι και ο γνωστός πολιτικός Γιάννης Πανάρετος που είχε διατελέσει και πρόσφατα εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Παιδείας. Η πρόσληψή του στο Συμβούλιο έγινε το 1987.
Η... αρχαιότερη πρόσληψη που έγινε είναι, όπως είναι φυσικό, του 87χρονου καθηγητή, αλλά και άλλων δύο μελών του Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκαν το 1987, άλλοι τρεις καθηγητές προσλήφθηκαν το 2004, ένας το 2000 και ένας το 2008. Στο Συμβούλιο περιλαμβάνονται καθηγητές συνταγματολόγοι, καθηγητές της Νομικής, αλλά και των Πολιτικών Επιστημών, ενώ αίσθηση προκαλεί η συμμετοχή στο συμβούλιο καθηγητή Πληροφορικής ή συνταξιούχου διπλωμάτη.
Πάντως, η μηνιαία αμοιβή τους φτάνει περίπου τα 2.500 ευρώ, αφού λόγω της μερικής απασχόλησής τους δεν λαμβάνουν επίδομα θέσης, υπερωρίες ή έξοδα κίνησης, όπως άλλοι συνάδελφοί τους που εργάζονται σε άλλες θέσεις της Βουλής.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου