Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 9 ΕΚΑΤ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Tuesday, September 04, 2012 10:52 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 9 ΕΚΑΤ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

 

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία 9 εκατ. ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, με τους συμβεβλημένους γιατρούς να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας -έως και την Παρασκευή- και τα φαρμακεία να μην εκτελούν πλέον τις συνταγές του Οργανισμού. Η...
χθεσινή συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά με εκπροσώπους των φαρμακοποιών, της φαρμακοβιομηχανίας και των φαρμακαποθηκών, «ναυάγησε» και έτσι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.
Ειδικότερα, οι ανακοινώσεις του υπουργού, περί καταβολής εντός του Σεπτεμβρίου των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τους μήνες Μάιο (υπόλοιπο 76 εκατ. ευρώ) και Ιούνιο (περίπου 150 εκατ.), «σκόνταψαν» στο αίτημα των φαρμακοποιών να δοθεί εγγράφως το χρονοδιάγραμμα εξόφλησής τους που θα περιλαμβάνει και την αποπληρωμή των παλαιών χρεών. Αλλά και το αίτημα των φαρμακοποιών να μεσολαβήσει το υπουργείο στη φαρμακοβιομηχανία για την επιμήκυνση του χρόνου της πίστωσης στις 90 ημέρες, δεν ικανοποιήθηκε. Οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας είπαν «ναι» εφόσον η κυβέρνηση δεσμευτεί εγγράφως ότι θα αποπληρώσει τα χρέη της προς τις επιχειρήσεις.
Προειδοποίηση

Μετά τη συνάντηση ο κ. Σαλμάς προειδοποίησε ότι «αν η αγορά δεν αυτορυθμιστεί, θα παρέμβουμε πιο δραστικά», «δημιουργώντας στον ΕΟΠΥΥ μηχανισμό παρέμβασης στη διανομή». Ανακοίνωσε μάλιστα ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και θα παρουσιαστεί σχέδιο πληρωμών για το υπόλοιπο του έτους. Ο Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε συνάντηση με τον κ. Σαλμά και κάλεσε τους γιατρούς να συνεχίσουν την πενθήμερη επίσχεση εργασίας. Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση για τη μείωση των μισθών στπυς γιατρούς του ΕΣΥ φτάνει το 13% μεσοσταθμικά.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου