Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ BANKIA...

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Saturday, September 01, 2012 1:03 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ BANKIA...

 

Αγωνιώδεις και κατεπείγουσες προσπάθειες καταβάλει η κυβέρνηση της Ισπανίας για να ενισχύσει την την Bankia, την τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε χθες καθαρές ζημιές ύψους 4,45 δις ευρώ ...
το πρώτο εξάμηνο. Η ζημιά αυτή είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία του τραπεζικού τομέα στην Ισπανία.
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Ραχόι αναφέρει ότι η έκτακτη χρηματοδότηση της τράπεζας θα γίνει προσπάθεια να γίνει από ένα ταμείο ρευστότητας που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χρηματοπιστωτικού τομέα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ζητήσει προκαταβολικά ένα ποσό από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα κυβερνητικά στελέχη δε διευκρίνισαν ποιο είναι το ύψος των κεφαλαίων που πρόκειται να διοχετευθούν στην τράπεζα.
Η κυβέρνηση είχε κρατικοποιήσει την Bankia τον Μάιο.
Σύμφωνα με δεδομένα που ανακοίνωσε η τράπεζα, την εθνικοποίηση ακολούθησαν μαζικές αναλήψεις ύψους περίπου 6,4 δις ευρώ.
Νωρίτερα χθες, η κυβέρνηση Ραχόι είχε ανακοινώσει πως θα δημιουργήσει μια '' κακή τράπεζα '' στην οποία θα μεταφερθούν όλοι οι προβληματικοί πόροι του χρηματοοικονομικού τομέα, ώστε να συγκεντρωθούν σε ένα ίδρυμα και οι υπόλοιπες τράπεζες απαλλαγμένες από τις επισφάλειες να μπορέσουν να παράσχουν ρευστότητα στην αγορά, όπως ελπίζει η Μαδρίτη.
Η τράπεζα αυτή σχεδιάζεται να αρχίσει να λειτουργεί το Νοέμβριο.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου