Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

FW: Η BETFAIR ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Thursday, September 13, 2012 1:21 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Η BETFAIR ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Από το : foxbet.gr
Η Βetfair προχωρά σε επίσημη καταγγελία ισχυριζόμενη ότι το Κυπριακό δίκαιο δρα ενάντια στις ευρωπαϊκές αρχές της ελεύθερης αγοράς. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή...
(EC) σήμερα (Δευτέρα 10/09) αναφορικά με το νομοσχέδιο τυχερών παιχνιδιών που ψηφίστηκε πρόσφατα , το οποίο όπως αναφέρει η εταιρεία μπορεί να οδηγήσει τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων να μην είναι σε θέση να λειτουργούν νόμιμα στην Κύπρο.

Ο νέος νόμος εγκρίθηκε από την Κυπριακή Βουλή στις αρχές του Ιουλίου και απαγορεύει μεταξύ άλλων χρηματικές συναλλαγές με παρόχους τυχερών παιχνιδιών.

Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, η καταγγελία της BetfairEUR ™ στην ΕΚ αναφέρει ότι οποιαδήποτε απόπειρα απαγόρευσης των ανταλλακτηρίων στοιχημάτων είναι μια μεροληπτική και δυσανάλογη παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ, δεδομένου ότι μπορεί να εφαρμoστεί μόνο σε παρόχους ανταλλακτηρίων, με όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες αθλητικών στοιχημάτων να παραμένουν ανεπηρέαστες.

Οι Κυπριακές αρχές δικαιολογούν τον περιορισμό, ως ελαχιστοποίηση του κινδύνου ξεπλύματος χρήματος και στημένων αγώνων.

Η Betfair υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας (ΜοU) για την ανταλλαγή πληροφοριών με την Κυπριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΚΟΠ) και έχει αναλάβει χορηγίες πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων της Κύπρου.
O Martin Cruddace, επικεφαλής νομικών και ρυθμιστικών θεμάτων της Betfair, δήλωσε:

"Έχοντας παίξει έναν εποικοδομητικό ρόλο κατά την προπαρασκευαστική φάση του σχεδίου του κυπριακού νόμου, είμαστε απογοητευμένοι με την ενσωμάτωση παραμέτρων που θα μπορούσαν να επιφέρουν αθέμιτες διακρίσεις κατά της Betfair και σε κάθε περίπτωση δεν είναι συμβιβασμένες με το κοινοτικό δίκαιο. Ζητήσαμε από την Επιτροπή να επανεξετάσει το θέμα και να συνεργαστεί με τις κυπριακές αρχές, με στόχο την αντιμετώπιση των ανησυχιών που διατυπώθηκαν στην καταγγελία μας.

Η Betfair είναι μια διαφανής και υπεύθυνη εταιρεία και συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις που έχουν οποιαδήποτε δικαιοδοσία στις περιοχές που δραστηριοποιείται. Η τρέχουσα κυπριακή νομοθεσία έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της ελεύθερης ευρωπαϊκής αγοράς και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Επιτροπή και την κυπριακή κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας στην κυπριακή αγορά το ανταλλακτήριο στοιχήματων και τις υψηλές αποδόσεις."
Η εταιρεία προτίθεται να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην Κύπρος, ενώ η καταγγελία έχει εισακουστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου