Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙ BLOGS, ΑΛΛΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Saturday, September 08, 2012 1:43 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙ BLOGS, ΑΛΛΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ

 

Γράφει ο "Παραπολιτικός"
Μεγάλη εντύπωση μας έχει προκαλέσει ακόμα μια ανάρτηση από το υβριστικό blog, που έχει αναλάβει πολιτική εργολαβία τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του Πρόεδρου του. Η αφορμή για το άρθρο δόθηκε...
ύστερα από νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.
Θα ήμασταν λιγότερο σχολαστικοί, αν η συγκεκριμένη κριτική απευθυνόταν σε όλα τα κόμματα και δεν περιοριζόταν για άλλη μια φορά μόνο στην συγκεκριμένη Παράταξη.

Καταρχήν, θα ήταν πολύ χρήσιμο για τους αναγνώστες να καταθέτεις το δημοσιογραφικό σου στίγμα παραθέτοντας στοιχεία των κομμάτων τόσο για το παρελθόν όσο και για το παρόν. Πως δηλαδή ξεκίνησε ένα κόμμα, πως διαχειρίστηκε μια κρίση, μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει, εισπράττοντας φθορά και εκλογικό κόστος. Επίσης, καμία ανάκαμψη δεν προέκυψε διαχρονικά για κανένα κόμμα άμεσα και χωρίς προσπάθεια. Πόσο μάλλον για τον αρχηγό του. Θυμίζουμε δημοσκοπήσεις του 2008 που έφεραν το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά του 10-12%. Ένα χρόνο μετά σχημάτισε κυβέρνηση με 44% και 160 βουλευτές. Θα ήταν από την πλευρά μας λάθος να ισχυριστούμε ότι όλα βαίνουν καλώς στο πράσινο στρατόπεδο. Άλλο αυτό όμως και άλλο να μην αναγνωρίζεις κανένα ελαφρυντικό και να ψάχνεις συνεχώς για εξιλαστήρια θύματα. Tέλος, δεν χρειάζεται διαθέτεις ιδιαίτερες γνώσεις για να διαβάσεις μια έρευνα και να διαπιστώσεις ότι η πτώση των ποσοστών είναι εξίσου η ίδια και για όλους τους υπόλοιπους. Δεν ξεχάστηκε να αναφερθεί αλλά προφανώς δεν έπρεπε για ευνόητους λόγους να εξηγηθεί. Άλλο ένα δείγμα συνειδητής παραπληροφόρησης.

Θα περιμέναμε με το ίδιο ακριβώς σθένος που παρουσιάζει την συγκεκριμένη ανάρτηση να προχωρήσει και σε κάποια υποτυπώδης ανάλυση για την άνοδο της Χρυσής Αυγής καθώς και τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν στο πολιτικό σκηνικό από την συνεχιζόμενη αυτή άνοδο. Ίσως και να ήταν περισσότερο χρήσιμο. Το τελευταίο προφανώς έρχεται σε δεύτερη μοίρα αφού προέχει η εμπάθεια στον Βενιζέλο όσο αφορά τα δημοσκοπικά του χαρακτηριστικά.

Για να είσαι σοβαρός και αντικειμενικός οφείλεις να λαμβάνεις υπόψη σου τα παραπάνω πριν προχωρήσεις στην ανάρτηση ενός τέτοιου άρθρου. Διαφορετικά, η εμπάθεια σου γίνεται αντιληπτή όπως και τα πολιτικά σου κίνητρα.
Η αξιοπιστία ενός blog έχει να κάνει και με τον πλουραλισμό των απόψεων που φιλοξενεί. Δηλαδή. να δημοσιεύεις απόψεις και άρθρα που μπορεί και να διαφωνείς μαζί τους. Θα ήταν ένας καλός τρόπος να γίνεις πιστευτός ως προς την αντικειμενικότητα που επιθυμείς διακαώς να πρεσβεύεις. Η δημοτικότητα ενός blog διατηρείται όταν αυτό προσφέρει αντικειμενικότητα, σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση και αποδέχεται να αναρτά και τις διαφορετικές απόψεις από αυτές που το ίδιο πιστεύει.

Τέλος, όπως εσείς προχωράτε σε ανέξοδη κριτική, έτσι και εμείς έχουμε την δυνατότητα της άσκησης κριτικής προς εσάς.

Υ.Γ Περιμένουμε με αγωνία την στιγμή που δημοσκόπηση θα μετρήσει και την πολιτική απήχηση του σχηματισμού που θα προκύψει από πρόσωπα που το παραπάνω blog υποστηρίζει με πάθος. Όπως και τα σχόλια τα που το ίδιο θα αναρτήσει
Εδώ θα είμαστε για να το σχολιάσουμε παρέα...


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου