Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ EUROGROUP Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Friday, September 14, 2012 9:57 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ EUROGROUP Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

Το περίγραμμα των περικοπών στο πλαίσιο του πακέτου των μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ παρουσιάζει σήμερα στο άτυπο Eurogroup της Λευκωσίας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι στη...
Λευκωσία θα φανεί η «στροφή» αρκετών κυβερνήσεων σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος και ο πρωιθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Γιάννη Στουρνάρα, κυρίως για την ατζέντα της κατ' ιδίαν συνάντησης που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Παρότι το Eurogroup θα εστιάσει στο θέμα της ενδεχόμενης ένταξης στον μηχανισμό στήριξης της Ισπανίας αλλά και της Κύπρου, στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στην άτυπη συνεδρίαση θα έχει και η χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση, το πακέτο θα οριστικοποιηθεί πριν από το επόμενο Eurogroup (8 Οκτωβρίου) και θεωρείται καθοριστικής σημασίας για να αποδεσμευθεί η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Σρτο επίκενρο του Eurogroup σήμερα, Παρασκευή και του Ecofin αύριο Σάββατο θα είναι η Κύπρος και η Ισπανία, καθώς και τα θέματα που σχετίζονται με την τραπεζική ενοποίηση, τον μηχανισμό στήριξης (ESM) αλλά και την εκπροσώπηση στο ΔΝΤ.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου