Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

FW: H ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ LUFTHANSA ΕΦΕΡΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Wednesday, September 05, 2012 11:51 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: H ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ LUFTHANSA ΕΦΕΡΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Περίπου είκοσι πτήσεις της Lufthansa κυρίως από Φρανκφούρτη και Μόναχο ακυρώθηκαν σήμερα εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων του ιπτάμενου προσωπικού της μεγαλύτερης γερμανικής αεροπορικής εταιρίας. "Ακόμα...
και μετά το τέλος της απεργίας, η Lufthansa προβλέπει ότι θα υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις", επισημαίνει η εταιρία στην ιστοσελίδα της.

Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, το ιπτάμενο προσωπικό της Lufthansa προχώρησε σε στάση εργασίας αρκετών ωρών με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Βερολίνου (Τέγκελ). Η στάση έληξε το απόγευμα και στο αεροδρόμιο του Μονάχου το βράδυ.

Εκπρόσωπος της Lufthansa εξέφρασε την δυσαρέσκεια της εταιρείας για την εξέλιξη αυτή. «Δεν έχουμε την παραμικρή κατανόηση για το γεγονός ότι κάποιοι βγάζουν το άχτι τους στην πλάτη των επιβατών. Όλα αυτά δεν είναι πλέον αστεία», είπε οργισμένα ο Μίχαελ Λάμπερτι.

Εκτός από τις πτήσεις που έχουν ήδη ακυρωθεί, η Lufthansa προειδοποιεί τους πελάτες της για ξαφνικές ακυρώσεις και καθυστερήσεις. "Αυτήν την στιγμή η Lufthansa δεν μπορεί να πει με ακρίβεια ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την απεργία", επισημαίνει η εταιρία.

Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, το συνδικάτο Ufo απείλησε με γενική 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

«Εάν η εταιρεία δεν εγκαταλείψει την αλαζονική της στάση, αυτά τα μικροτσιμπήματα (προειδοποιητικές στάσεις εργασίας) δεν θα έχουν κανένα νόημα», επισημαίνει ο πρόεδρος του συνδικάτου των αεροσυνοδών Νικολάι Μπόμπλις, υπονοώντας ότι το επόμενο βήμα θα είναι η κήρυξη απεργίας διαρκείας.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου