Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

FW: H ΧΩΡΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Sunday, September 16, 2012 3:43 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: H ΧΩΡΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 

Την ανησυχία του ότι «η χώρα συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο προς την καταστροφή» εξέφρασε την Κυριακή ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια την προγραμματισμένη συνέντευξη...
Τύπου που έδωσε στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, ενώ προέβλεψε πως εάν ψηφιστούν τα μέτρα των 11,5 δισ. η κυβέρνηση δεν έχει πιθανότητα να μακροημερεύσει.

Ωστόσο, όπως εκτίμησε ο ίδιος, οι κυβερνώντες θα βρουν τη «χρυσή τομή» με την τρόικα, όπως είναι η επιμήκυνση αλλά συνεχίζοντας να δίνουν «θανατηφόρο φάρμακο» στην ελληνική κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στην κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς. «Ο κ. Κεδίκογλου έχει μας χαρακτήρισε Μαυρογιαλούρους ενώ καταθέσαμε πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την απροθυμία Ευρωπαίων να συναντήσουν τον ίδιο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «μας ανησυχεί ότι κορυφαίοι παράγοντες λειτουργούν με ένα τρόπο που υποτιμούν την ίδια τη Δημοκρατία. Η ΕΕ δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο κατάλυσης των δημοκρατικών διαδικασιών» είπε. Θύμισε εξάλλου ότι ο Φρανσουά Ολάντ, όσο ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, δεν είχε γίνει δεκτός από την Ανγκελα Μέρκελ.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε τη δράση της Χρυσής Αυγής, «η δράση της οποίας βρίσκεται έξω από τα όρια της νομιμότητας» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αποτελεί συχνά «το μακρύ χέρι του συστήματος». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να χυθεί άπλετο φως σε υποθέσεις που εμπλέκονται ακροδεξιοί και προειδοποίησε όσους επιχειρούν να συνδέσουν «τη δράση του λαού που αντιστέκεται με τη δράση αυτών των σκοτεινών ομάδων» ότι είτε επιχειρούν να ξεπλύνουν τη δράση της Χρυσής Αυγής, είτε είναι ανιστόρητοι.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου