Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ : KATAΡΡΕΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΟΓΩ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Saturday, September 15, 2012 9:18 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ : KATAΡΡΕΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΟΓΩ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, της διογκούμενης ανεργίας και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, κρούει προς την ελληνική κυβέρνηση...
και την τρόικα η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε απόφασή της που υιοθετήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και πρόκειται σύντομα να δοθεί στη δημοσιότητα.

Ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν υπάρξει από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, αλλά και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Τα μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση απειλούν σοβαρά τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, τονίζει η Επιτροπή, εξηγώντας ότι 1 εκατ. άνεργοι συνεπάγονται ετήσιες απώλειες 5 δισ. για τα Ταμεία, γεγονός που -όπως προβλέπει- θα οδηγήσει σε επιπλέον μειώσεις ασφαλιστικών και κοινωνικών υπηρεσιών, κάτω μάλιστα από τα επίπεδα, που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης, που η Ελλάδα έχει υπογράψει από το 1981.

Ειδικότερα, αξιολογώντας το βαθμό συμμόρφωσης της Ελλάδος προς τα όσα πρεσβεύει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης -που έχει υπογράψει και έχει θέσει σε ισχύ η Ελλάδα από τις 9 Ιουνίου 1981- η Επιτροπή υπουργών τονίζει προς την ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών, ότι τα μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, επηρεάζουν σοβαρά τη βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθούν οι παροχές της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, τουλάχιστον στα ελάχιστα επίπεδα που προβλέπει ο Κώδικας, προκειμένου να αποτραπεί η πτώχευση του πληθυσμού και να μην διαταραχθεί σοβαρά η κοινωνική ειρήνη, επισημαίνει χαρακτηριστικά στην απόφασή της η Επιτροπή.

Σημειώνεται, μάλιστα, στη σχετική απόφαση ότι, οι παρατηρήσεις και οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται σ'αυτήν στηρίζονται στα δεδομένα που υπήρχαν στον τομέα του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, κατά την περίοδο από 1ης Ιουλίου 2010 μέχρι και την 30η Ιουνίου 2011.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου