Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

FW: LE MONDE : "Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ"!

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Monday, September 17, 2012 3:16 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: LE MONDE : "Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ"!

 

Η εποχή της λιτότητας δείχνει να τελειώνει τον Οκτώβριο, υποστηρίζει σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Μετά την Ισπανία, την Πορτογαλία, και η Ελλάδα, ίσως τον Οκτώβριο, απολαύσει μια μικρή ανοχή από την πλευρά της...
ευρωζώνης στην προσπάθεια να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Την περασμένη Παρασκευή στη Λευκωσία οι υπουργοί Οικονομικών ήταν πρόθυμοι να δώσουν ένα έτος παράταση στην πορτογαλική κυβέρνηση για να μειώσει το έλλειμμα της χώρας κάτω από το 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2014 και όχι το 2013.

"Η οικονομική προσαρμογή γίνεται πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν," σημείωσαν επισημαίνοντας ότι τα φορολογικά έσοδα της Πορτογαλίας υποχώρησαν περισσότερο από ό, τι προβλέπονταν λόγω της ασθενούς εγχώριας ζήτησης. Γι αυτό η χώρα θα πρέπει να πάρει παράταση για να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους χωρίς τη λήψη σκληρών πρόσθετων μέτρων. «Αν κοιτάξουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, κινδυνεύουμε να βυθιστούμε σε ύφεση», παρατηρεί ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Steven Vanackere.

Στο ίδιο πνεύμα, η Christine Lagarde, εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ, πρότεινε την Παρασκευή να δοθεί "χρόνος" στην Ελλάδα. Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί τον Οκτώβριο, σημειώνει η εφημερίδα.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου