Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

FW: MΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Monday, September 17, 2012 6:26 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: MΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

 

Την πεποίθηση πως οι ρυθμίσεις του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας θέτουν εμπόδια σχετικά με την εκ νέου εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας δημοσιοποίησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογραμμίζοντας πως η...
παραμονή των φορολογικών επιβαρύνσεων σε υψηλά επίπεδα, θα αποτρέπει την έξοδο της Ιταλίας από την κρίση. 

Μιλώντας στην «Ιλ Τζορνάλε», του εκδοτικού ομίλου του, δεσμεύτηκε ότι «αν κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, η παράταξή του θα καταργήσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας σε ό,τι αφορά το σπίτι που χρησιμοποιείται για ιδιοκατοίκηση», διότι «το σπίτι είναι ο πυλώνας στον οποίο η κάθε οικογένεια βασίζει το μέλλον της». 


Αν και απέφυγε να απαντήσει ως προς το αν σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της χώρας, βρίσκεται σε ισχύ η μόλις προ ημερών δημόσια αποστροφή του λόγου, βάσει της οποίας, «θα μπορούσε να λάβει τη σχετική απόφαση, μόνον, όμως, αν το κοινοβούλιο αλλάξει, πρώτα, τον ισχύοντα εκλογικό νόμο». 


Για τη Γερμανία, ο Μπερλουσκόνι είπε ότι «δεν επιτρέπει στην  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τυπώνει νόμισμα», χαρακτηρίζοντάς τη «ογκόλιθο που βαραίνει αρνητικά, με τραγικό τρόπο». 


Μεταξύ άλλων, ο Καβαλιέρε δεν δίστασε να σημειώσει για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί πως «η αλαζονεία του υπερισχύει της εξυπνάδας, αλλά οι Γάλλοι τον τιμώρησαν», ενώ αξιολογεί ως «καθοριστικό» τον ρόλο του Μάριο Ντράγκι, για τη «θωράκιση» του ευρώ.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου