Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

FW: Η ΠΑΠΑΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟN ΘΕΟ ΤΗΣ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Wednesday, September 05, 2012 9:59 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Η ΠΑΠΑΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟN ΘΕΟ ΤΗΣ

 

Ρεπορτάζ : Γιάννης Αργυρόπουλος
(από το Έθνος)
Eνας 41χρονος από τους Κρουνούς Κρεστένων είναι ο δράστης του άγριου φονικού, που σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι στην Εθνική οδό Πύργου - Κυπαρισσίας, με θύμα τον ιερέα της Κοινότητας Πυρών στη Φωκίδα. Το στυγερό έγκλημα...
είχε σχεδιάσει από κοινού με τη σύζυγο του άτυχου ιερωμένου, με την οποία διατηρούσε κρυφό ερωτικό δεσμό τους τελευταίους μήνες.

Το σατανικό ζευγάρι, που ομολόγησε χθες την αποτρόπαιη πράξη του, κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Λίγη ώρα μετά την ομολογία τους οδηγήθηκαν για αναπαράσταση στο σημείο που διαπράχθηκε ο φόνος, όπου και περιέγραψαν πώς εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον ιερέα. Είχε προηγηθεί η ολονύκτια ανάκριση της 43χρονης παπαδιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσε σε πολλές αντιφάσεις.

Ετσι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη της ταυτότητας του 41χρονου, ο οποίος διαμένει ελάχιστα μέτρα από τον τόπο του άγριου φονικού.

Από προχθές το βράδυ τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση και όταν νωρίς χθες το πρωί «έδεσαν» την υπόθεση, άνδρες της Ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψή του έξω από τον σταθμό του ΚΤΕΛ στον Πύργο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου υποψιάστηκαν από την πρώτη στιγμή τη σύζυγο του ιερέα, η οποία αρχικά επιχείρησε να τους παραπλανήσει και να στρέψει τις έρευνες στο ενδεχόμενο της ληστείας, υποστηρίζοντας ότι θα έκαναν ανάληψη μεγάλου ποσού από τράπεζα στη Ζαχάρω.

Ωστόσο, από τη στιγμή που οι δράστες δεν έψαξαν για χρήματα στο αυτοκίνητο και στις τσέπες του θύματος, το ενδεχόμενο αυτό δεν προέβαλλε ιδιαίτερα πιθανό. Γι' αυτό ανέφεραν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, άρχισαν να ερευνούν εάν υπήρχαν προσωπικές διαφορές μεταξύ του θύματος και των δραστών.

Ο δράστης «άδειασε» σχεδόν τον γεμιστήρα του όπλου του, πυροβολώντας οκτώ φορές τον 52χρονο ιερωμένο, γεγονός που έδειχνε πάθος και όχι επίθεση ληστών

Αλλά και σε άλλα σημεία της κατάθεσής της η παπαδιά δεν απέφυγε τα λάθη, τα κενά και τις αντιφάσεις.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι την ώρα του εγκλήματος απομακρύνθηκε σε απόσταση γύρω στα 400 μέτρα από το σημείο, στο οποίο είχαν σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους για σωματική της ανάγκη.

Αυτό έβαλε σε υποψίες τους αστυνομικούς, οι οποίοι εκτίμησαν ότι πιθανότατα το έκανε για να αφήσει τους δράστες να διαπράξουν το έγκλημα, που είχαν σχεδιάσει, με την ησυχία τους.

Οι υποψίες ότι η 43χρονη βρισκόταν πίσω από τον φόνο ενισχύθηκαν όταν είπε ότι έπαθε σοκ αντικρίζοντας τον σύζυγό της νεκρό. Εξετάστηκε από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Κρεστένων, οι οποίοι είπαν ότι η εικόνα της μόνο άνθρωπο που είχε υποστεί σοκ δεν έδειχνε.

ΤΡΑΓΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ

Aμετάκλητα ισοβίτισσα εντός των γυναικείων φυλακών παραμένει, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, η Κάτια Γιαννακοπούλου που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον αρχιμανδρίτη Ανθιμο Ελευθεριάδη

Τα λάθη της 43χρονης που έστρεψαν τις υποψίες πάνω της

Η παπαδιά δεν είχε προετοιμαστεί, όπως αποδείχτηκε, καλά στον... ρόλο της, γι' αυτό και έκανε αρκετά λάθη και υπέπεσε σε αντιφάσεις. Στην προσπάθειά της να παραπλανήσει τους αστυνομικούς, ανέφερε ότι ο άνδρας της δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα, αλλά οι απαντήσεις που έδινε, σχετικά από πού και από ποιους, δεν έπειθαν. Επιπλέον, στην αρχική της κατάθεση η σύζυγος του ιερέα είχε υποστηρίξει πως όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, έσπευσε στο σημείο για να δει τι συμβαίνει και τότε αντίκρισε τον άνδρα της αιμόφυρτο έξω από τη θέση του συνοδηγού και δύο άγνωστους άνδρες, που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, να τρέπονται σε φυγή.

Αρχιμανδρίτης Ανθιμος Ελευθεριάδης

Τελικά, αποδείχτηκε πως ο δράστης ήταν μόνο ένας. Ο φίλος και συνεργός της.

Αλλά και ο τρόπος της εκτέλεσης του άτυχου ιερέα από τον 41χρονο εραστή της γυναίκας του ενίσχυσε τις υποψίες των αστυνομικών ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους. Ο δράστης «άδειασε» σχεδόν τον γεμιστήρα του πυροβολώντας οκτώ φορές τον 52χρονο ιερωμένο, γεγονός που έδειχνε πάθος και όχι επίθεση ληστών. Ακόμη και το ότι φρόντισε να τον πλήξει σε καίρια σημεία, στο κεφάλι και το στήθος, δίνοντάς του ακόμη και τη χαριστική βολή στον τράχηλο, καθώς ήταν πεσμένος και αιμόφυρτος, έδειχνε από την πρώτη στιγμή ότι σκοπός του ήταν να σκοτώσει.

Τραγικά θύματα αυτής της συγκλονιστικής υπόθεσης είναι τα τρία ανήλικα παιδιά του ζευγαριού, τα οποία έφτασαν λίγες ώρες μετά τη δολοφονία στην Ηλεία και έδωσαν κατάθεση στις Αρχές. Με τις μαρτυρίες τους αποκάλυψαν ότι η σχέση των γονιών τους είχε διαταραχθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ στο πρόσωπο του δράστη αναγνώρισαν έναν γνωστό της μητέρας τους, ο οποίος μαζί με έναν φίλο του είχαν επισκεφθεί το χωριό τους στη Φωκίδα πριν από περίπου δύο μήνες.

Κάτι που βοήθησε σημαντικά τις αστυνομικές αρχές της Ηλείας να φτάσουν τόσο γρήγορα στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου υποψιάστηκαν από την πρώτη στιγμή τη σύζυγο του ιερέα, η οποία αρχικά επιχείρησε να τους παραπλανήσει και να στρέψει τις έρευνες στο ενδεχόμενο της ληστείας, υποστηρίζοντας ότι θα έκαναν ανάληψη μεγάλου ποσού από τράπεζα στη Ζαχάρω. Μεγάλη φωτογραφία, ο 52χρονος ιερωμένος με τη σύζυγό του, που σχεδίασε από κοινού με τον εραστή της τον φόνο. Μεγάλη φωτογραφία από το Star Κεντρικής Ελλάδας


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου