Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

FW: TO ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕKΘΕΤΕΙ ΠΙΑ ΕΔΩ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Wednesday, September 05, 2012 10:07 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: TO ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕKΘΕΤΕΙ ΠΙΑ ΕΔΩ

 

Ρεπορτάζ : Φωτεινή Στεφανοπούλου
(απο ΤΑ ΝΕΑ)
Σημαντικά αποδυναμωμένη, με τους εκθέτες να είναι σχεδόν οι μισοί σε σχέση με την περυσινή διοργάνωση, είναι η εφετινή 77η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Ανάλογα...
περιορισμένη θα είναι η παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου για τα εγκαίνια, που έχουν προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, και θα αναχωρήσει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Σε αντιστάθμισμα, πλούσιο είναι το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, που έχουν στόχο να ανακτήσει ο θεσμός τον χαρακτήρα γιορτής για την πόλη.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η οικονομική κρίση και η κακή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, που απέτρεψαν τη συμμετοχή δεκάδων επιχειρήσεων, ενώ την ίδια στιγμή είναι κατά πολύ μειωμένες οι συμμετοχές επιχειρήσεων και φορέων του δημόσιου τομέα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά τα τελευταία πολλά χρόνια δεν υπάρχει συμμετοχή υπουργείου, ενώ οι επίσημες κρατικές συμμετοχές είναι μόλις δέκα. Συνολικά εφέτος θα συμμετάσχουν 560 εκθέτες έναντι των περυσινών 981, παρότι το κόστος συμμετοχής επιχειρήσεων στη ΔΕΘ είναι μειωμένο κατά 20%. Ενδεικτικό επίσης είναι το γεγονός ότι περισσότερη από τη μισή έκταση του εκθεσιακού χώρου θα καταλάβει το ειδικό αφιέρωμα Energy Land & Domisis.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO AE, Πάρις Μαυρίδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στη μείωση αυτή συνέβαλαν και «άκαιρες ανακοινώσεις», όπως το θέμα της συγχώνευσης των εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ και του ΟΠΕ. Πάντως, τόνισε ότι η διοργάνωση δεν πρόκειται να είναι ζημιογόνος, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι τα εισιτήρια θα ξεπεράσουν τις 123.000 της περσινής χρονιάς.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ ΑΕ Τάσος Τζήκας επισήμανε ότι η ΔΕΘ ξεκινά νέα πορεία, προσπαθώντας να αποκαταστήσει τη σύνδεση που είχε με την πόλη.
Σχετικά με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για το απόγευμα του Σαββάτου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ Θεόδωρος Σουμπάσης απηύθυνε έκκληση στους συνδικαλιστικούς φορείς να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αφήσουν την έκθεση έξω από τις διαμαρτυρίες τους, επισημαίνοντας και την απουσία κυβερνητικού επιτελείου. «Κατανοώ ότι εκπροσωπούν κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται και έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Η ΔΕΘ, όμως, αποτελεί ένα ιδιαιτέρα σημαντικό γεγονός για την πόλη και δεν πρέπει να διαταραχθεί», τόνισε.

Θεματικά αφιερώματα. Προσαρμοσμένα στο πνεύμα της εποχής της οικονομικής κρίσης είναι και τα δύο θεματικά αφιερώματα της εφετινής ΔΕΘ. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τα αφιερώματα Energy Land & Domisis. Οι εκθέτες, που θα ξεπεράσουν τους 120, θα παρουσιάσουν τις καλύτερες και πιο συμφέρουσες λύσεις θέρμανσης και ψύξης, αλλά και όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Τα εκθέματα θα αφορούν τις εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, καθώς επίσης θέματα όπως γεωθερμία, pellet, ξύλο, φυσικό αέριο, κουφώματα - δομικά υλικά, οικολογική δόμηση, βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων και η θερμομόνωση.
Στην ίδια λογική κινείται και το Autoland, που έχει στόχο να δώσει λύσεις σε όσους θέλουν να μειώσουν το κόστος κίνησης του αυτοκινήτου τους και το οποίο περιλαμβάνει το Ειδικό Σαλόνι «Car & Gas», όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες σχετικά με τη χρήση του υγραερίου και των αέριων καυσίμων στα αυτοκίνητα.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου