Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΖ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Friday, September 21, 2012 2:01 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΖ

 

Νέες διαδηλώσεις με αίτημα την αποχώρηση του Μπασάρ αλ'Ασαντ αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα το μεσημέρι στη Συρία, μετά τη μουσουλμανική προσευχή, όπως κάθε Παρασκευή από τότε...
που εκδηλώθηκε η λαϊκή εξέγερση κατά του καθεστώτος.

Το σύνθημα της σημερινής ημέρας είναι σύμφωνα με τους αντικυβερνητικούς ακτιβιστές «οι αγαπημένοι του προφήτη Μωμάμεθ σφαγιάζονται». Η αναφορά αυτή δεν είναι τυχαία καθώς ο μουσουλμανικός κόσμος συνταράσσεται από διαδηλώσεις εξαιτίας του αμερικανικού αντιισλαμικού φιλμ και της δημοσίευσης σκίτσων του Μωάμεθ.

Εν τω μεταξύ σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες κοντά σε στρατιωτικές βάσεις στο Χαλέπι όπου ελικόπτερα του στρατού επιχειρούν εναντίον πολλών συνοικιών.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Χαλέπι, οι συγκρούσεις σημειώνονται γύρω από το στρατόπεδο του Χανάνο, στη συνοικία Μπαμπ Νασρ, ενώ εντατικά πυρά ακούγονται στη συνοικία Χαλάμπ αλ-Τζαντίντα. Επίσης οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις συνοικίες Σαχούρ, Μπααντίν, Μπουστάν αλ-Κασρ και Χαν ελ-Ασάλ.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου