Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Thursday, September 13, 2012 10:02 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

 

Νομοθετική πρωτοβουλία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, το πολιτικό χρήμα και τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα, προωθεί η κυβέρνηση. Για την πρωτοβουλία υπήρξε σύσκεψη...
στο υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, του αναπληρωτή υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου και του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Γιώργου Σούρλα.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία που σχεδιάζουμε λαμβάνει υπόψη όλα τα ευρωπαϊκά δεδομένα που παρακολουθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στόχος μας είναι να ενσωματώνει τις εκθέσεις των εθνικών Κοινοβουλίων, να συνθέτει τις απόψεις των κομμάτων και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας για χτύπημα του 'μαύρου χρήματος' και εδραίωση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, μιας σύγχρονης Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Σούρλας έκανε γνωστό ότι μαζί με τον κ. Στυλιανίδη, το προσεχές διάστημα θα προωθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ώστε να βγει η Ελλάδα το συντομότερο δυνατό από την επιτήρηση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για θέματα διαφθοράς.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου