Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Wednesday, September 05, 2012 3:11 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ

 

Η εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια, καθώς και η προώθηση των σχεδιαζόμενων αλλαγών στα γενικά και τεχνικά λύκεια, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου...
Παιδείας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος επισκέφθηκε το υπουργείο προκειμένυο να ενημερωθεί για τις προετοιμασίες, που έχουν γίνει ενόψει της σχολικής χρονιάς.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος νόμος στα πανεπιστήμια και υπογράμμισε την ανάγκη για συναίνεση και αποφασιστικότητα για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής
χρονιάς.
Ο υπουργός Παιδείας έδωσε έμφαση στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στα σχολεία, στην ανάγκη συναίνεσης για την επίτευξή τους και παράλληλα εξήρε τον ρόλο των εκπαιδευτικών που, όπως είπε, εργάζονται με αυταπάρνηση σε δύσκολο περιβάλλον.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «θέλουμε να προχωρήσουν όλες οι αλλαγές που θα μας επιτρέψουν να γίνουμε μια χώρα που πιστεύει στους νέους, τις δυνατότητές τους και το διανοητικό κεφάλαιο που έχει και αυτό ξεκινάει από το
νηπιαγωγείο και το κρίσιμο σημείο είναι το λύκειο και γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να προχωρήσουν οι νομοθετικές αλλαγές και για το νέο λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια και την τεχνολογική εκπαίδευση».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι με τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν κατά τη συνάντηση, «ενθαρρύναμε την ηγεσία του υπουργείου ώστε να προχωρήσουν τα θέματα αυτά».

Αναφορικά με το πνεύμα της επίσκεψής του, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς «θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες, ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι στη θέση τους ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και ότι τα βιβλία τούς περιμένουν» και πρόσθεσε ότι εξετάστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου από τους δήμους.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου