Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

FW: Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ... ΟΜΠΑΜΑ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Friday, September 07, 2012 8:57 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ... ΟΜΠΑΜΑ

 

«Γιατί οφείλει μόνο η Ρωσία να επανεξετάσει τη στάση της; Ίσως να είναι οι εταίροι μας εκείνοι που θα πρέπει, στην πορεία των διαπραγματεύσεων, να επανεξετάσουν τη δική τους θέση». Αυτό δήλωσε χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε...
τηλεοπτική του συνέντευξη, αποδεικνύοντας ότι η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει τη στήριξη του συριακού καθεστώτος και να άρει το βέτο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας - θέση την οποία φαίνεται πως συμμερίζεται και το Πεκίνο.
Μάλιστα, κατηγόρησε, εμμέσως πλην σαφώς, τη Δύση ότι αξιοποιεί τρομοκρατικές ομάδες, όπως η αλ-Κάιντα, για να ανατρέψει τον Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Για ΗΠΑ
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του, ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ, στις 6 Νοεμβρίου. Αφού χαρακτήρισε τον Μπαράκ Ομπάμα «τίμιο άνθρωπο», ο οποίος επιθυμεί πράγματι να αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι «λανθασμένες» θέσεις του Μιτ Ρόμνι θα οδηγήσουν, εφόσον φυσικά εκλεγεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, στη διεύρυνση του χάσματος ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ειδικά στο ζήτημα της αντιπυραυλικής ασπίδας, την οποία εγκαθιστούν σταδιακά οι Αμερικανοί στην Ευρώπη.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου