Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΣΤΗ ΜΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ Η ΤΡΟΪΚΑ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Tuesday, September 11, 2012 12:30 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΤΗ ΜΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ Η ΤΡΟΪΚΑ

 

Η δραστική μείωση του μη μισθολογικού κόστους Εργασίας, βρίσκεται στην αιχμή των προτάσεων, με τις οποίες υποδέχεται στη 1 μετά το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, τους εκπροσώπους των...
δανειστών Κλάους Μαζούχ, Ματίας Μορς και Πολ Τόμσεν.
Ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε χθες, από το βήμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), επιπλέον μείωση κατά 3,9 μονάδες των εργοδοτικών εισφορών ως το 2013. Ο κ. Βρούτσης, είχε ανακοινώσει προ ημερών την κατάργηση των εισφορών υπέρ των πρώην Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας που αντιστοιχούσαν στο 1,1 των εισφορών. Έτσι η συνολική μείωση φθάνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, που ζητείται επίμονα από τις ενώσεις των εργοδοτών, αποτελεί το πλέον δραστικό όπλο για τη μείωση της ανεργίας και την αναστροφή της ύφεσης, που συνιστούν σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα. Από την πλευρά της, η τρόικα έχει ζητήσει επιπλέον μείωση του συνολικού κόστους εργασίας κατά 10%, ώστε να υπάρχει αντιστοίχηση με χώρες όπως η Πορτογαλία, όπου επικρατούν ανάλογες με την Ελλάδα οικονομικές συνθήκες.
Στην Πορτογαλία, ο πρωθυπουργός Πέντρο Πάσος Κοέλιο, εξήγγειλε πριν λίγες μέρες τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα, από το 23,75% που είναι σήμερα, στο 18%, με αντίστοιχη αύξηση των εισφορών των εργαζομένων από το 11% στο 18%.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου