Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Monday, September 10, 2012 10:27 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Δάσκαλοι, καθηγητές και νηπιαγωγοί «καλωσορίζουν» την έναρξη της σχολικής περιόδου με απεργίες (την Τετάρτη) και απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με δραματικές περικοπές στους μισθούς τους και...
με σοβαρές αλλαγές στο εργασιακό τους καθεστώς (αύξηση στις ώρες διδασκαλίες -σ.σ.: 2-3 ώρες παραπάνω την εβδομάδα-, αλλαγές στον τρόπο τοποθέτησής τους στα σχολεία, καταργήσεις ειδικοτήτων, αξιολόγηση κ.ά.). Οι μαθητές θα βρεθούν μπροστά σε σοβαρές ελλείψεις, καθώς τα κονδύλια για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων είναι περιορισμένα και οι δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα έξοδα.
Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει πως κάνει ό,τι μπορεί ώστε η χρονιά να κυλήσει ομαλά, αλλά ταυτόχρονα προαναγγέλλει και σοβαρές αλλαγές που θα φέρουν τα πάνω κάτω στο εργασιακό περιβάλλον των εκπαιδευτικών. Ηδη ο υπουργός Παιδείας προαναγγέλλει βελτιώσεις στον τρόπο τοποθέτησης των εκπαιδευτικών με στόχο να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των κενών. «Ο τρόπος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών παρουσιάζει στρεβλώσεις. Οταν έχουν τόσες χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς και επιπλέον κάθε χρόνο θέλουμε 15.000 αναπληρωτές για 14.900 σχολικές μονάδες, τότε δεν θα έπρεπε να έχουμε κενά. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η τοποθέτηση δασκάλων και καθηγητών έχει στρεβλώσεις και πρέπει να εξορθολογιστεί, και αυτό μελετάμε ώστε οι σχετικές διαδικασίες να είναι αυτοματοποιημένες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
Ολες αυτές οι αλλαγές θα συζητηθούν σήμερα το μεσημέρι στις διαδοχικές συναντήσεις που έχει ο υπουργός Παιδείας με τα συνδικαλιστικά όργανα δασκάλων (ΔΟΕ) και καθηγητών (ΟΛΜΕ) εν όψει της απεργιακής κινητοποίησης της 12ης Σεπτεμβρίου, ώστε, όπως λένε δάσκαλοι και καθηγητές, «να τεθούν το σύνολο των συσσωρευμένων προβλημάτων που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης και θα απαιτηθούν άμεσα απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπισή τους».
Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες πάντως δείχνουν αποφασισμένες να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις από κοινού, ενώ στο ίδιο κλίμα βρίσκονται και οι 12.000 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λόγω των περικοπών στους μισθούς τους.
Για το θέμα αυτό μάλιστα έχει προγραμματισθεί σήμερα το μεσημέρι συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας μεταξύ εκπαιδευτικών, ιδιοκτητών σχολείων και του υφυπουργού κ. Παπαθεοδώρου.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου