Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Wednesday, September 05, 2012 11:39 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

 

Θεαματική αύξηση κατέγραψαν τον Αύγουστο οι εισπράξεις του Δημοσίου από το φόρο εισοδήματος. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έφθασαν στο υπουργείο Οικονομικών, τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος αυξήθηκαν περίπου κατά 85% σε...
σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, αύξηση που αποδίδεται στο γεγονός ότι ο μεγάλος όγκος των φετινών φορολογικών δηλώσεων εκκαθαρίστηκε τον Ιούλιο, ύμφωνα με την Ημερησία. Ετσι, η πρώτη δόση των «φουσκωμένων» εκκαθαριστικών σημειωμάτων που έλαβαν φέτος οι φορολογούμενοι καταβλήθηκε τον Αύγουστο.


Επίσης σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία από την δόση του φόρου εισοδήματος που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους εισπράχθηκαν περίπου 1,4 δις. ευρώ. Ωστόσο παρά την εκρηκτική αύξηση των εσόδων από το φόρο εισοδήματος, τα έσοδα του προϋπολογισμού εξακολουθούν να βρίσκονται στο «κόκκινο» με τις εισπράξεις του ΦΠΑ να αποτελούν τον μεγάλο πονοκέφαλο του οικονομικού επιτελείου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου τα καθαρά κρατικά έσοδα παρουσίασαν μείωση κατά 0,5% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2011. Η εικόνα είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου που τα καθαρά έσοδα παρουσίαζαν μείωση κατά 1,5% έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 4,3%.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου