Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΤΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Tuesday, September 11, 2012 9:37 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΤΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Ρεπορτάζ : Ανέστης Ντόκας
(από την Καθημερινή)
Οι ξένοι επενδυτές συνεχίζουν να ελέγχουν πάνω από το 51% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.). Ωστόσο, τον Αύγουστο οι Ελληνες επενδυτές, λόγω των προσδοκιών ότι η...
Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, που συνοδεύθηκε από σημαντική άνοδο του Γενικού Δείκτη, αύξησαν το ποσοστό που ελέγχουν στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλοδαποί επενδυτές από τον Νοέμβριο του 2009 που ξεκινάει και ο αποκλεισμός της χώρας από τις διεθνείς αγορές χρήματος μέχρι και τον φετινό Αύγουστο έχουν ρευστοποιήσει μετοχές συνολικής αξίας 1,94 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τον Αύγουστο που ανακοίνωσε χθες το Χ.Α., οι Eλληνες επενδυτές στο τέλος του μήνα κατείχαν το 47,1% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών.
Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο τέλος του μήνα μειώθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και έφθασε σε ποσοστό το 51,5%. Τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ήταν στο 50,2%. Τον Αύγουστο 2012 οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εισροές της τάξης των 4,03 εκατ. ευρώ. Οι εισροές προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές (10,77 εκατ. ευρώ) και από ξένα φυσικά πρόσωπα (0,60 εκατ. ευρώ) ενώ οι εκροές προέρχονται από νομικά πρόσωπα (6,85 εκατ. ευρώ) και από λοιπά νομικά πρόσωπα (0,47 εκατ. ευρώ).
Οι Ελληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές, με εκροές κεφαλαίων ύψους 3,84 εκατ. ευρώ. Οι εκροές προέρχονται από ιδιωτικές μη χρηματοοικονομικές εταιρείες (43,08 εκατ. ευρώ), από Ελληνες ιδιώτες (8,79 εκατ. ευρώ) και από εταιρείες επενδύσεων (0,47 εκατ. ευρώ), ενώ οι εισροές προέρχονται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (45,58 εκατ. ευρώ), από αμοιβαία κεφάλαια (1,94 εκατ. ευρώ), από τον δημόσιο τομέα (0,52 εκατ. ευρώ), από ασφαλιστικές εταιρείες και συνταξιοδοτικά κεφάλαια (0,39 εκατ. ευρώ) και από λοιπές ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες (0,06 εκατ. ευρώ). Τα υπόλοιπα 0,19 εκατ. ευρώ που εμφανίζονται ως εκροές από λοιπούς επενδυτές αφορούν μερίδες στις οποίες δεν έχει καταχωρισθεί από τους αρμόδιους χειριστές ΣΑΤ συγκεκριμένη χώρα φορολογικής κατοικίας.Οι ξένοι επενδυτές τον Αύγουστο 2012 πραγματοποίησαν το 35,2% των συναλλαγών (σε σχέση με το 33,0% τον προηγούμενο μήνα, ενώ τον Αύγουστο 2011 είχαν πραγματοποιήσει το 38,7% των συναλλαγών). Οι Ελληνες ιδιώτες επενδυτές τον Αύγουστο 2012 πραγματοποίησαν το 34,8% των συναλλαγών. Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησαν το 44,9% των συναλλαγών, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους είχαν πραγματοποιήσει το 39,7% των συναλλαγών.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου