Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ - ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Monday, September 17, 2012 10:44 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ - ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Ρεπορτάζ : Διονύσης Νασόπουλος
(από ΤΑ ΝΕΑ)
«Εβδομάδα της κρίσεως», όπως τη χαρακτηρίζουν επιτελικά κυβερνητικά στελέχη, άρχισε για το Μαξίμου και τους κυβερνητικούς εταίρους. Το αργότερο ώς την Πέμπτη, κατά τις ίδιες πηγές, θα πραγματοποιηθεί η καταληκτική σύσκεψη των...
κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη για την οριστικοποίηση των περικοπών που θα περιλαμβάνει το επώδυνο πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ ενώ αναμένεται να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη Βουλή.

Πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι τα νέα μέτρα να προωθηθούν με διαδικασίες - εξπρές στη Βουλή, πιθανότατα σε ένα άρθρο, ώστε να μειωθεί και ο κίνδυνος των διαρροών που θα ήταν μεγαλύτερος εάν η έγκριση των μέτρων περνούσε μέα από διαδοχικές ψηφοφορίες.

ΑΠΟΔΟΧΗ. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η συγκεκριμένη φόρμουλα θα έχει την αποδοχή και των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη, οι οποίοι επίσης βρίσκονται αντιμέτωποι με τις διαφωνίες βουλευτών τους για τις περικοπές, αλλά το πλαίσιο που θα ακολουθηθεί στη Βουλή θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή και αφού ζυγιστούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν, ακόμη και εντός της ΝΔ, για το σχέδιο της μίας και μοναδικής ψηφοφορίας.
Στη νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων αναμένεται να εξεταστούν και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, καθώς και της κατάργησης και συγχώνευσης φορέων του Δημοσίου (υπηρεσίες, νοσοκομεία, πανεπιστημιακές σχολές κ.ά.). Για τα ζητήματα αυτά ο κ. Σαμαράς επίσης επιδιώκει ταχύτερους ρυθμούς, προκειμένου να ενισχυθεί και το «οπλοστάσιο» που θα έχει στα χέρια του κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (18-19 Οκτωβρίου), οπότε θα θέσει και επισήμως το αίτημα της διετούς επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου