Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Friday, September 14, 2012 9:11 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

 

Ρεπορτάζ : Αγγελική Καραγεώργου
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα σημειώθηκε χθες στη Βουλή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ...
λέγοντας ότι με τη στάση που κράτησε τα δύο τελευταία χρόνια «έβαλε» στη Βουλή τη Χρυσή Αυγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, απάντησε τονίζοντας ότι η πολιτική των κυβερνήσεων στις οποίες αυτός συμμετείχε οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.
«Τα τελευταία δύο χρόνια έχει διαμορφωθεί μια λανθασμένη εντύπωση ότι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος θα ωφελήσει κάποιους και θα ζημιώσει άλλους. Συστηματικά ζητούν τρόπους να κατεδαφίσουν και να σπιλώσουν τα κόμματα με κυβερνητικές ευθύνες και τα πρόσωπα, ανεξάρτητα από την πορεία τους και τη διαδρομή τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης. «Η προσπάθεια που κάνουν συστηματικά οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξουν λάσπη στο ΠΑΣΟΚ είναι μια προσπάθεια που λειτουργεί εις βάρος και των ιδίων», συνέχισε ο κ. Σαχινίδης και εξήγησε ότι με αυτόν τον τρόπο νομιμοποιείται η πολιτική παρουσία της Ακροδεξιάς. «Να θυμηθούν ότι σε όλες τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία 100 χρόνια ώστε να αμφισβητηθεί το πολιτικό σύστημα και όσοι ανέλαβαν κυβερνητικές ευθύνες, σπανίως η Αριστερά βγήκε κερδισμένη. Ο μόνος που βγήκε κερδισμένος ήταν ο φασισμός και ο ναζισμός», συμπλήρωσε σε έντονο ύφος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Αμεση ήταν η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στην αίθουσα εκείνη την ώρα, ζητώντας από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη να τους δώσει τον λόγο για να απαντήσουν στον κ. Σαχινίδη. «Από τη στιγμή που αποσύρθηκε η τροπολογία, επί της οποίας τα κόμματα διασταύρωσαν τα ξίφη τους, δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης», είπε ο κ. Μεϊμαράκης επιχειρώντας να βάλει τέλος στην κόντρα.
«Ντροπή», άρχισαν να φωνάζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σηκώθηκαν από τα έδρανα σε μια προσπάθεια να διαμαρτυρηθούν. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι θα μετατρέψει την αίθουσα σε αρένα, να ξέρει ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Λίγο αργότερα τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης λέγοντας ότι η παράταξή του έχει ιστορική εμπειρία, δημοκρατική συνείδηση και αντιφασιστική εγρήγορση. «Την άνοδο της άκρας Δεξιάς δεν την έφεραν οι πλατείες, όπως ανιστόρητα και υβριστικά είπε ο κ. Σαχινίδης προσβάλλοντας και την Ιστορία και την αλήθεια και τη δημοκρατία και την Αριστερά. Την έφερε η οικονομική και κοινωνική κρίση, η φτώχεια που προκαλείται με τα Μνημόνια, η καλπάζουσα ανεργία και η προκλητική ατιμωρησία με τη βούλα του νόμου περί ευθύνης υπουργών που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν χτίσει», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης.
Σε μια «θλιβερή», όπως είπε, διαπίστωση προχώρησε από την πλευρά της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Δεν ξέρει κανείς ότι στην Αργυρούπολη και στο Σύνταγμα και αλλού στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πετούσαν αυγά, ύβριζαν και προπηλάκιζαν πολιτικούς; Αυτό δεν ήταν βοήθεια; Δεν λέω ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ - ούτε αυτό είπε ο κ. Σαχινίδης -, αλλά τη στάση αριστερού δημοκρατικού κόμματος είναι αυτή;» είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου