Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΣΟΡΟΣ : Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Monday, September 10, 2012 10:20 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΟΡΟΣ : Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ

 

Την εκτίμηση ότι η Γερμανία δεν θα πιέσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, αλλά θα συνεχίσει να παρέχει την υποστήριξή της για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, με αντάλλαγμα τη σκληρή δημοσιονομική πολιτική, εξέφρασε...
ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Reuters.

«Νομίζω ότι η Γερμανία θα συνεχίσει την σκληρή γραμμή της έναντι της Ελλάδας, αλλά δεν θα φθάσει στο σημείο να την πιέσει να εγκαταλείψει το ευρώ ή την ΕΕ», είπε.

Ο κ. Σόρος τόνισε ότι η Γερμανία θα πρέπει να φύγει από το ευρώ εάν δεν είναι έτοιμη να αναλάβει με αποφασιστικότητα ηγετικό ρόλο, βοηθώντας τις αδύναμες χώρες να αναπτυχθούν και να ξεπεράσουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

«Η Γερμανία θα πρέπει ή να ηγηθεί προωθώντας πολιτικές ανάπτυξης, πολιτικής ολοκλήρωσης αλλά και να μοιραστεί το βάρος των χρεών αναλαμβάνοντας το κόστος της ηγεσίας, ή να φύγει από το ευρώ μέσω ενός φιλικού διακανονισμού», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι χωρίς χαλάρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που επιβάλει η Γερμανία και πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση τις οικονομίες του Νότου, ενδεχομένως να μην επιτευχθεί η ευρωπαϊκή ενοποίηση.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου