Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

FW: "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Friday, September 14, 2012 8:48 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

 

Ρεπορτάζ : Μιχάλης Ιγνατίου
(από το Έθνος)
Oρθάνοικτο άφησε το θέμα της επιμήκυνσης, που ζητά από την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ο οποίος τόνισε -απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνους»- ότι η έκθεση της αποστολής...
που κατατέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, τον περασμένο Μάρτιο, αναφέρει ότι υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα για να παραταθεί η περίοδος για την εφαρμογή της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ο κ. Ράις προσέθεσε ότι η επιμήκυνση θα εξαρτηθεί από την ικανότητα χρηματοδότησης του Προγράμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προφανώς πρέπει να καλυφθούν κάποια κενά που θα δημιουργηθούν από την επέκτασή του.
Πηγές στην Ουάσιγκτον δήλωσαν στο «Εθνος» ότι το Ταμείο αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο το αίτημα της κυβέρνησης συνεργασίας και προέβλεψαν ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις για την επιμήκυνση τις επόμενες ημέρες, αφού το θέμα βρίσκεται και στην ημερησία διάταξη της συνομιλίας που θα έχει η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Λευκωσία.
Εξεύρεση λύσης
Σύμφωνα με τις πηγές, «απομένει να εξευρεθεί λύση για την επιπλέον χρηματοδότηση, που κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί για την επιμήκυνση». «Το Ταμείο», αναφέρουν οι πηγές, «έχει να προσφέρει λύσεις και έχει καταθέσει στο τραπέζι πρόταση για ''κούρεμα'' του ελληνικού χρέους», που κατέχει ο επίσημος τομέας.
Ο κ. Ράις, που ρωτήθηκε για την πιθανότητα «κουρέματος», δήλωσε ότι «σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επιδιώκουμε δύο πράγματα: τη βιωσιμότητα του χρέους και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης. Οι συζητήσεις στην Αθήνα επικεντρώνονται στο πώς θα φτάσουμε σε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του ελληνικού λαού.
Προσέθεσε ότι το Ταμείο υποστηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης και των πολιτών για σωτηρία της ελληνικής οικονομίας.
Στη διάρκεια της ενημέρωσης τέθηκε επανειλημμένα το θέμα για εξαήμερη εργασία, που φέρεται να απαιτεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Ράις απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες και τόνισε:
«Η αποστολή της τρόικας βρίσκεται στην Αθήνα και θα ήταν πρόωρο να συζητήσουμε λεπτομέρειες. Μπορώ να πω ότι η κυβέρνηση καταβάλλει σθεναρές προσπάθειες να ταυτοποιήσει ακριβοδίκαια και ισοζυγισμένα μέτρα. Το Ταμείο προσβλέπει στην υποστήριξη των προσπαθειών αυτών της κυβέρνησης, μαζί με τους εταίρους την Κομισιόν και την ΕΚΤ. Ο στόχος είναι να θέσουμε το πρόγραμμα πάλι σε τροχιά και η Ελλάδα να μπει σε πορεία ανάπτυξης και απασχόλησης και δημοσιονομικής σταθερότητας».


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου