Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Wednesday, September 05, 2012 3:33 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

 

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 όταν 11 Ισραηλινοί αθλητές έχασαν τη ζωή τους από Παλαιστίνιους, μέλη της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης». Εκδήλωση...
στη μνήμη των θυμάτων πραγματοποιείται στο ίδιο σημείο που γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της ομηρίας των Ισραηλινών στην πρώην στρατιωτική βάση του Φίρστενφέλντμπρουκ, 25 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.

Συνολικά 500 εκπρόσωποι του πολιτικού και αθλητικού κόσμου παρίστανται στην εκδήλωση, ανάμεσά τους και ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ.

Το ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο ανακοίνωσε πως στη Γερμανία ταξιδεύουν οι επτά επιζώντες του δράματος, συγγενείς των θυμάτων. Επίσης παρόντες είναι ο επικεφαλής του Ολυμπιακού Χωριού το 1972 και αθλητές που κέρδισαν μετάλλια στους Αγώνες.

Στην περιοχή της Βαυαρίας οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια και φωτογραφίες των προσώπων των έντεκα θυμάτων εκτίθενται για πρώτη φορά, στον παλιό πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της βάσης.

Ούτε η Γερμανία, αλλά ούτε και το Ισραήλ έχουν ξεχάσει τη λεγόμενη «Σφαγή του Μονάχου», όταν τα ξημερώματα της 5ης Σεπτεμβρίου 1972 οκτώ μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» εισέβαλαν σε διαμέρισμα όπου διέμεναν μέλη της ισραηλινής αντιπροσωπείας στο Ολυμπιακό Χωριό. Σκότωσαν δύο αθλητές και κράτησαν εννέα ομήρους, ελπίζοντας να τους ανταλλάξουν με 232 Παλαιστίνιους αιχμαλώτους.

Η επιχείρηση σωτηρίας τους που οργάνωσαν οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας κατέληξε σε φιάσκο.
Εννιά όμηροι και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν, καθώς και πέντε από τους οκτώ Παλαιστίνιους. Οι άλλοι τρεις συνελήφθησαν.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου