Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΠΡΟΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΒΟΛΟΥ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Wednesday, September 05, 2012 9:55 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΡΟΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΒΟΛΟΥ

 

Πλώρη για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Σμύρνης με τον Βόλο, βάζουν οι φορείς των δύο περιοχών - λιμανιών σε Τουρκία και Ελλάδα. Το θέμα τέθηκε προ ημερών από αντιπροσωπία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, του τοπικού δήμου, αλλά...
και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Σμύρνη.
Από την τουρκική πλευρά συμφώνησαν να προχωρήσουν άμεσα στην εκπόνηση της μελέτης βιωσιμότητας για το project, την οποία στη συνέχεια θα στείλουν στον ΟΛΒ ώστε να την επεξεργαστεί και η ελληνική πλευρά. Οι εκπρόσωποι του Βόλου συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή του λιμανιού της Σμύρνης, τον πρόεδρο του τοπικού Επιμελητηρίου και τον πρόεδρο των εφοπλιστών της περιοχής και τους παρουσίασαν την πρόταση.
Όπως επισημαίνεται η σύνδεση Βόλου - Σμύρνης μπορεί να αποτελέσει τη συντομότερη διαδρομή διασύνδεσης Ευρώπης και Ασίας, ενώ δημιουργεί και χερσαία σύνδεση με τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας (πρωινή άφιξη στον Βόλο από Σμύρνη και νυχτερινή αναχώρηση από Πάτρα ή Ηγουμενίτσα προς Ιταλία και το αντίστροφο). Παράλληλα, θα αποτελέσει δίαυλο διακίνησης εμπορευμάτων προς την κεντρική, ανατολική και δυτική Τουρκία καθώς και προς Ιράν, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και αλλού.
Μείωση χρόνου
Αναφερόμενος στην πρόταση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Γ. Πρίγκος σημείωσε πως σήμερα η μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους των εμπορευμάτων πραγματοποιείται μέσω της διώρυγας της Κορίνθου, με μεγάλο κόστος λόγω του χρόνου που απαιτείται. Αντίθετα, με τη σύνδεση Βόλου - Σμύρνης μειώνεται σημαντικά ο χρόνος, ώστε τα πλοία να κάνουν περισσότερα δρομολόγια, αλλά και τα κόμιστρα των φορτηγών αυτοκινήτων που μεταφέρονται με τα πλοία, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα χρήσης πλοίων ΡΟ - ΡΑΧ συνδυασμένων μεταφορών.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου