Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΡΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Thursday, September 13, 2012 11:14 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΡΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ

 

Σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις για σειρά θεμάτων, από την ποινική μεταχείριση των εμπόρων ναρκωτικών, το «βραχιολάκι» εντοπισμού υποδίκων ή καταδίκων και τις φορολογικές υποθέσεις, προωθεί το υπουργείο...
Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα:
Για τις φορολογικές υποθέσεις, δίνεται άμεση προτεραιότητα στην εκδίκαση όσων είναι πάνω από 150.000 ευρώ.
Επεκτείνεται η εφαρμογή του νόμου για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων (πρώην υπουργών, γενικών γραμματέων, διοικητών, αιρετών κ.λπ.) στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων ακόμα και στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ, και υπαλλήλων κρατικών τραπεζών.
Προβλέπεται η κατά προτεραιότητα εκδίκαση υποθέσεων κακουργηματικού χαρακτήρα, με διασφάλιση των δικονομικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, για τις περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων του στενού όσου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, π.χ ΔΕΚΟ, κρατικών τραπεζικών υπαλλήλων.
Θεσμοθετείται υποχρεωτική, αντί της έως τώρα δυνητικής, επιβολή χρηματικής ποινής στο 50πλάσιο του ωφελήματος που αποκόμισαν από την παράνομη συναλλαγή.
Προωθείται ρύθμιση για τον εντοπισμό κρατουμένων ή υποδίκων ή καταδίκων με τη χρήση συστήματος εντοπισμού (βραχιολάκι). Σχετική επιτροπή του υπουργείου επεξεργάζεται το πλαίσιο εφαρμογής, δηλαδή σε ποιους θα εφαρμόζεται (πλημμελήματα ή κακουργήματα ως 10 χρόνια κάθειρξη) καθώς και ποιος θα αναλαμβάνει το κόστος αγοράς τους.
Προβλέπεται η αυστηροποίηση των ποινών για εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι πλέον θα καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη, ακόμα κι αν αποδεικνύουν ότι είναι τοξικομανείς. Τελικά δεν αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών, αλλά μετατρέπεται σε πταίσμα, όταν γίνεται σε ιδιωτικό χώρο και πλημμέλημα όταν γίνεται σε δημόσιο.
Δεν νομιμοποιείται η χρήση κάνναβης, αλλά γίνεται πλημμέλημα το «κέρασμα» για κάλυψη ατομικών αναγκών.
Στις διακεκριμένες παραλλαγές απειλείται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών (10 ? 20 έτη, αντί του 15-20 που ισχύει τώρα) και σωρευτικά χρηματική ποινή από 50.000 μέχρι 500.000 ευρώ.
Με το νέο σχέδιο νόμου εξορθολογίζεται το κυρωτικό πλαίσιο και η δημόσια χρήση τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών, ενώ η προμήθεια και η κατοχή ναρκωτικών ουσιών και η καλλιέργεια φυτών κάνναβης σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται μόνον για την αποκλειστική χρήση του χρήστη, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο μήνες.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου