Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

FW: Η ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Thursday, September 13, 2012 11:21 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Η ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ

 

Γράφει το "Πράσινο Ποντίκι"
Οι κόκκινες γραμμές που έθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί φαίνεται να απέδωσαν καθώς σε όλα τα ακανθώδη ζητήματα που έκαιγαν πληροφορούμαστε ότι θα υιοθετηθεί μια πιο διαλλακτική στάση από την πλευρά της...
Τρόικας. Συγκεκριμένα, οι απολύσεις αποφεύγονται, στα εργασιακά δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές ενώ οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν θα γίνουν οριζόντια.
Η σκλήρυνση της στάσης τόσο του Ε.Βενιζέλου όσο και του Φ.Κουβέλη βοήθησαν στην εθνική προσπάθεια έναντι των δανειστών. Θα μπορούσε να πει και κάποιος ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες που παρακολουθούσαμε την σκληρή εσωτερική κόντρα που παιζόταν για το κλείσιμο του πακέτου ήταν και ένα εσωτερικό παιχνίδι που στόχευε στην πίεση προς το εξωτερικό και την Τροίκα. Το παιχνίδι φαίνεται να το κέρδισε η ελληνική πλευρά με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για την Χώρα. Ευχαριστημένος από την συγκεκριμένη εξέλιξη θα πρέπει να είναι και ο Α.Σαμαράς αφού στην σκληρή στάση των δύο άλλων εταίρων του στην κυβέρνηση βρήκε δυο πραγματικούς συμμάχους, αποφεύγοντας τα χειρότερα.
Στο ΠΑΣΟΚ και στα μάτια των ψηφοφόρων του ο Ε.Βενιζέλος θα έχει κερδίσει μια δύσκολη πολιτική μάχη από την οποία θα εμφανιστεί νικητής αφού τόσο στο θέμα της επιμήκυνσης όσο και οι κόκκινες γραμμές που έβαλε εξαρχής φαίνεται να του βγαίνουν με ότι αυτό συνεπάγεται για το εσωτερικό του κόμματος.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου