Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Saturday, September 15, 2012 12:04 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

 

Υπό τη μορφή ενός άρθρου θα πάει στη Βουλή το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ όταν ολοκληρωθεί και επικυρωθεί από τη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Οι κ. Σαμαράς και Μεϊμαράκης συμφώνησαν να...
ακολουθήσουν αυτή την τακτική ώστε να μη δοθεί η δυνατότητα σε κυβερνητικούς βουλευτές να επιλέξουν ποια μέτρα θα στηρίξουν και ποια όχι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους και με δεδομένες τις υπαναχωρήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της τρόικας, οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συναντηθούν για ακόμη μία φορά (πιθανότατα τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη) προκειμένου να «κλειδώσουν» τα μέτρα. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το περίγραμμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει με διάγγελμα που θα απευθύνει στον ελληνικό λαό και αμέσως μετά το «πακέτο» θα πάρει τη μορφή νομοσχεδίου που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτό να συμβεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Εφόσον οι διαδικασίες «τρέξουν», τότε η έκθεση της τρόικας μπορεί να είναι έτοιμη μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη. Εάν είναι θετική, όπως περιμένουν στην κυβέρνηση, τότε στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ και παράλληλα ο κ. Σαμαράς θα θέσει -επίσημα πλέον- το αίτημα της επιμήκυνσης και θα είχε βάσιμες ελπίδες να την κερδίσει.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου