Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Ο ΔΣΑ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Monday, September 03, 2012 6:28 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Ο ΔΣΑ

 

 

Σε ενδεχόμενους κινδύνους μεροληψίας και επηρεασμού εκτίθεται η Δικαιοσύνη όταν αντιμετωπίζεται με κριτήρια αμιγώς οικονομικά, που αποσκοπούν στην αποκόμιση βραχυπρόθεσμων και μόνο οφελών, και παραβλέπεται η λειτουργία...
της ειδικής μισθολογικής μεταχείρισης των δικαστικών λειτουργών, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννης Αδαμόπουλος.

Σχολιάζοντας τις σχεδιαζόμενες περικοπές στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών, ο πρόεδρος του ΔΣΑ υπογραμμίζει ότι η ειδική και προσεκτική μισθολογική μεταχείριση τους δεν πρέπει να τίθεται υπό αμφισβήτηση, αλλά αντίθετα προκύπτει ως αναγκαιότητα τονίζοντας άλλωστε ότι αναγνωρίζεται και κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.


«Η αναγνώριση του μισθολογικού τους καθεστώτος ως ειδικού και προστατευόμενου από το ελληνικό Σύνταγμα, οδηγεί αναπόφευκτα και στο χαρακτηρισμό του ως μη δεκτικού οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης και συνδιαλλαγής με κάθε παράγοντα, θεσμικό ή εξωθεσμικό», προσθέτει.


Τέλος σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο, η εκτελεστική εξουσία οφείλει να αντιμετωπίσει τα υπαρκτά προβλήματα της Δικαιοσύνης με ρεαλισμό και ειλικρινή βούληση επίλυσής τους και να συνδράμει στην προσπάθεια για μια ουσιαστική αναμόρφωση του θεσμού, απέχοντας από ευκαιριακές λογικές και αδιέξοδες πολιτικές αποσπασματικού χαρακτήρα.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου