Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Monday, September 03, 2012 11:52 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ

 

Eπιδείνωση κατέγραψαν και πάλι τον Αύγουστο οι συνθήκες στην ελληνική μεταποίηση. Η παραγωγή, οι νέες παραγγελίες και η απασχόληση εξακολούθησαν να υποχωρούν με γοργούς ρυθμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία μηνιαίας έρευνας της...
Markit που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα.
Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) ενισχύθηκε μεν ελαφρά στις 42,1 μονάδες από 41,9 τον Ιούλιο, καταγράφοντας υψηλό τριμήνου, αλλά παρέμεινε για 36ο μήνο χαμηλότερα κάτω από τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν τη συρρίκνωση από την επέκταση.
Οι απογοητευτικές συνθήκες πίστωσης, η επακόλουθη εξασθενημένη ζήτηση και το γενικότερα δυσμενές επιχειρησιακό κλίμα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στον όγκο των νέων παραγγελιών.
Η υποχώρηση των πωλήσεων δεν περιορίστηκε στην εγχώρια αγορά. Τα στοιχεία του Αυγούστου υπέδειξαν ότι οι πωλήσεις στο εξωτερικό συρρικνώθηκαν για 12ο συνεχή μήνα και με τον εντονότερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τις αρχές του 2009.
"Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο της τελευταίας περιόδου της έρευνας ήταν η εντονότερη μείωση των νέων παραγγελιών εξαγωγών – η πιο ραγδαία που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2009. Η ώθηση, την οποία έχει τόση ανάγκη ο τομέας μέσω της ζήτησης από το εξωτερικό, δεν έχει δώσει ακόμα δείγματα υλοποίησης καθώς οδεύουμε προς το τέλος του 2012", σχολίασε ο Paul Smith, οικονομολόγος της Markit.
Η ελληνική οικονομία αναμένεται να παραμείνει σε ύφεση για πέμπτη συνεχή χρονιά φέτος εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται σε αντάλλαγμα για το νέο δάνειο από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Το δεύτερο τρίμηνο η ύφεση άγγιξε το 6,2%.
Η πτώση των νέων παραγγελίων οδήγησε και σε υποχώρηση της παραγωγής, αν και με εξασθενημένο ρυθμό συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Μειωμένα για 50ο συνεχή μήνα εμφανίζονται τα επίπεδα απασχόλησης.
Η μέση τιμή χρέωσης των παραγωγών μειώθηκε κατά τη διάρκεια του Αυγούστου για 18ο συνεχή μήνα, ως αποτέλεσμα των ανταγωνιστικών πιέσεων και της εξασθενημένης ζήτησης.
Καθώς η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες εξακολούθησαν να μειώνονται κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, οι Έλληνες κατασκευαστές επέλεξαν να περιορίσουν την αγοραστική τους δραστηριότητα και να συνεχίσουν να κάνουν συντονισμένες προσπάθειες για τη μείωση του όγκου των πλεοναζόντων αποθεμάτων.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου