Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΤΟ... ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ "ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΕΤΑΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Monday, September 17, 2012 2:54 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΟ... ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ "ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΕΤΑΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ

 

Την άποψη ότι είναι καίριο οι πλούσιοι Ελληνες να στηρίξουν την πατρίδα τους εξέφρασε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μας οφείλει να τηρήσει τις...
δεσμεύσεις της. Παράλληλα έκανε λόγο για στενότερο πολιτικό συντονισμό της ΕΕ έως τα τέλη του έτους και για μηχανισμούς που θα βοηθούν τις χώρες του ευρώ οι οποίες δεν είναι ανταγωνιστικές.
Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε επίσης πως κατέστησε σαφές στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι η ίδια επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Αναφερόμενη γενικότερα στην ΕΕ, η κ. Μέρκελ είπε ότι έως τα τέλη του έτους θα πρέπει η Ευρώπη να συμφωνήσει για στενότερο πολιτικό συντονισμό και μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεών της.
«Έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε. Μια και αυτή η κρίση πρέπει να λυθεί ως επί το πλείστον πολιτικά, χρειάζεται να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε επαρκώς όταν δημιουργήθηκε το ευρώ, κυρίως να έχουμε περισσότερο συντονισμό και λογοδοσία», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι η Γερμανία δεν επικεντρώνεται μόνο στη μείωση του χρέους και του ελλείμματος, αλλά και στην ενίσχυση της εγχώριας κατανάλωσης για να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ευρωζώνη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μειωθεί το χρέος γιατί οι επενδυτές φοβούνται ότι ίσως δεν πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι απαιτούνται περισσότεροι δεσμευτικοί μηχανισμοί για να βοηθούνται οι χώρες της ευρωζώνης που δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικές, ενώ τόνισε και την ανάγκη να διασφαλιστεί η δημοκρατική νομιμοποίηση των όποιων αποφάσεων ληφθούν.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου