Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Monday, September 03, 2012 5:26 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ

 

 

Στην επιφάνεια επέστρεψαν οι δεκάδες ανθρακωρύχοι του Carbosulcis στη Σαρδηνία, που είχαν ταμπουρωθεί με εκρηκτικά σε βάθος 370 μέτρων ζητώντας να διασφαλιστεί το μέλλον του ορυχείου, μετά την κυβερνητική δέσμευση πως το ορυχείο δεν...
θα κλείσει στο τέλος του χρόνου και πως θα επανεξεταστεί σχέδιο μετατροπής του σε εγκατάσταση υπόγειας αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα.

Οι ανθρακωρύχοι αποφάσισαν τη Δευτέρα, μετά από μαραθώνια συνέλευσή τους, τον τερματισμό της κατάληψης αλλά όχι των κινητοποιήσεών τους εάν δεν γίνουν σεβαστά τα αιτήματά τους.


«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την κατάληψη, αλλά είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε σε ισχυρές δράσεις» ανέφερε, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Στέφανο Μελέτι -ανθρακωρύχος που συμμετείχε στην κατάληψη και, μεταξύ άλλων, είχε στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του την περασμένη εβδομάδα κόβοντας αιφνιδιαστικά τις φλέβες του μπροστά σε δημοσιογράφους.


Το ιταλικό υπουργείο Βιομηχανίας είχε ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης να επανεξεταστεί το σχέδιο «να γίνει και πάλι οικονομικά βιώσιμο το ορυχείο», στο οποίο απασχολούνται περίπου 500 άτομα.


Η υπόθεση του ορυχείου, το οποίο είχε μέχρι πριν από μερικά χρόνια εκατομμύρια τόνους άνθρακα αλλά πλέον έχει καταλήξει μη βιώσιμο, είναι ενδεικτική των σημαντικών προβλημάτων στην ιταλική βιομηχανιά.


Συμπτωματικά, μονάδα αλουμινίου της Alcoa κοντά στο Carbosulcis ξεκίνησε το Σάββατο να κλείνει την παραγωγή της απολύοντας δεκάδες εργαζομένους σε μία περιοχή με ανεργία κοντά στο 15%.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου