Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Tuesday, September 18, 2012 2:40 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ

 

Οκτώ από τους δώδεκα νεκρούς της σημερινής επίθεσης αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά μικρού λεωφορείου στην Καμπούλ είναι Νοτιοαφρικανοί εργαζόμενοι σε ιδιωτική αεροπορική εταιρεία, ανακοίνωσε ο...
Νέλσον Κγκβέτε, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής.

«Η διπλωματική μας αποστολή στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, που είναι επιφορτισμένη και με τις σχέσεις με το Αφγανιστάν, μάς πληροφόρησε ότι οκτώ Νοτιοαφρικανοί βρίσκονται μεταξύ των νεκρών της έκρηξης που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Καμπούλ», είπε.

Δώδεκα άνθρωποι, εννέα από τους οποίους είναι αλλοδαποί, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας κατά του μικρού λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν, στο δρόμο που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Την ευθύνη για την επίθεση, η οποία αποτελεί εκδίκηση για την προβολή της αντι-ισλαμικής ταινίας, ανέλαβε η οργάνωση Χεζμπ-ε-Ισλάμι, η οποία διευκρίνισε ότι πραγματοποιήθηκε από γυναίκα καμικάζι.

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μία γυναίκα που ονομάζεται Φατίμα. Πρόκειται για μέτρο αντιποίνων στην εξύβριση του προφήτη μας», δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ζουμπάιρ Σεντίκι, εκπρόσωπος της οργάνωσης, της οποίας ηγείται ο Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ, πρώην αρχηγός της αντίστασης στη σοβιετική εισβολή (1979-1989) και διαβόητος πρωταγωνιστής στον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου