Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Wednesday, September 12, 2012 2:25 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και ιδιαίτερα οι έλληνες κτηνοτρόφοι, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίζουν φθηνές ζωοτροφές, υπέβαλε...
στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ στην Κύπρο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Η θέση του υπουργού για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων, έτυχε της υποστήριξης τόσο του προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Κύπρου, όσο και άλλων υπουργών. Παράλληλα, ο κ. Τσαυτάρης από κοινού με τον Ιταλό ομόλογό του, ζήτησε τη στήριξη των ανθρώπων- εργαζομένων ή ανέργων- που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη γεωργία με ένα σημαντικό αρχικό κεφάλαιο.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες καταγράφονται ραγδαίες αυξήσεις των τιμών των ζωοτροφών διεθνώς, έχοντας φέρει σε δεινή θέση τους κτηνοτρόφους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα, η τιμή του αραβοσίτου έχει φτάσει από 17 λεπτά το κιλό στα 26 λεπτά και του κριθαριού από 18 λεπτά στα 30 λεπτά το κιλό. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν χρηματοδότηση για αγορά ζωοτροφών αλλά και ρύθμιση των δανείων τους προς τις τράπεζες καθώς αδυνατούν να τα αποπληρώσουν. Με τα αιτήματα αυτά, αύριο στις 11 το πρωί, οι φορείς των κτηνοτρόφων προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου