Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Friday, September 07, 2012 8:45 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

«Λουκέτο» έβαλαν περίπου οι τρεις στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τη μελέτη των χωροκοινωνικών επιπτώσεων, οι οποίες σχετίζονται με τη λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικού...
εμπορίου του Ινστιτούτου Ερευνών (ΙΝΕΜΥ) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Με βάση τα ευρήματα της μελέτης, το 27% των επιχειρήσεων στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι κλειστές, δηλαδή σε σύνολο 5.197 επιχειρήσεων - επαγγελματικών στεγών, οι 1.399 δεν λειτουργούν.
Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης αναδεικνύει με τον πλέον ευκρινή τρόπο τις σοβαρές αναδιαρθρώσεις των παραδοσιακών εμπορικών κέντρων και αυτό μπορεί να σημαίνει είτε κλείσιμο επιχειρήσεων, είτε μεταβολές στη φυσιογνωμία της «αγοράς».
Το εμπορικό κέντρο της συμπρωτεύουσας συρρικνώνεται και αλλάζει δραστικά, αφού πλέον περιορίζεται στο κομμάτι Αριστοτέλους - Αγίας Σοφίας/ Τσιμισκή - Προξένου Κορομηλά.
Ένα ενδιαφέρον εύρημα της καταγραφής είναι η αύξηση του συνολικού αριθμού των επαγγελματικών χώρων σε αρκετούς εμπορικούς δρόμους. Αυτή η διαφοροποίηση οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων προτιμούν να «χωρίσουν» στα δύο ή και στα τρία, πρώην ενιαίους επαγγελματικούς χώρους με πολλά τετραγωνικά, ώστε να είναι πιο εύκολη και πιο συμφέρουσα η ενοικίασή τους.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου