Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΝΕΕΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Sunday, September 02, 2012 5:58 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΝΕΕΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

 

Διαβουλεύσεις για το φυσικό αέριο θα έχουν σήμερα το απόγευμα στο Τελ Αβίβ Κύπριοι τεχνοκράτες με το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ. Στόχος από κυπριακής πλευράς είναι να εξασφαλιστεί η συναίνεση του Ισραήλ για διάθεση...
στην Κύπρο ποσότητας 0,5 με 0,7 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως, από το 2015, για τρία με πέντε χρόνια, σε συμφέρουσα τιμή.

Ο κύπριος υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε ότι αντικείμενο της επίσκεψης υψηλόβαθμων λειτουργών ενέργειας στο Ισραήλ είναι να διερευνήσουν τη δυνατότητα έλευσης φυσικού αερίου από τα ισραηλινά κοιτάσματα ως ενδιάμεση λύση μέχρι να εξορυχτεί το κυπριακό φυσικό αέριο.

Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε δε ότι "είχα απάντηση από τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ στην επιστολή μου για να υπάρξει συνάντηση των υπουργών Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για να διερευνήσουμε τη δυνατότητα υλοποίησης συγκεκριμένων έργων υποδομής που θα συνδέσουν και τις τρεις χώρες αλλά και θα μεταφέρουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου από την περιοχή μας μέσω Κύπρου στην ευρωπαϊκή αλλά και στην παγκόσμια αγορά".


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου