Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Monday, September 17, 2012 5:31 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

 

 

Επεισοδιακές διαδηλώσεις για την ταινία που προσβάλλει τον Μωάμεθ σημειώθηκαν και σήμερα σε Πακιστάν και Ινδονησία. Η πακιστανική αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα για να διαλύσει ένα πλήθος διαδηλωτών που κατευθυνόταν προς το αμερικανικό...
προξενείο στο Καράτσι, ενώ συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν και στη Τζακάρτα. 

Σύμφωνα με ανώτερος αξιωματούχο της αστυνομίας του Πακιστάν, συνελήφθησαν 20 φοιτητές στη διαδήλωση στο Καράτσι, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκκληση μιας θρησκευτικής οργάνωσης. 


Νωρίτερα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμη δύο τραυματίστηκαν στη συνοικία του Άπερ Ντιρ της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα στο βορειοδυτικό Πακιστάν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.


Στη Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στη διάρκεια νέων κινητοποιήσεων κατά της ταινίας που σατιρίζει των Μωάμεθ.


Οι διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ και φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση αντλιών νερού και πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος των περίπου 700 ανθρώπων.


Σημειώνεται, τέλος, πως κλειστή θα παραμείνει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μπανγκόκ, «όπου πολλές εκατοντάδες άνθρωποι» αναμένεται να διαδηλώσουν κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας.


«Ο αυξημένος αριθμός των διαδηλωτών κινδυνεύει να προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία στην περιοχή», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου