Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Thursday, September 27, 2012 10:09 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

 

 

Ο Γερμανός πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ υπέγραψε την Πέμπτη τα διατάγματα επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας...
(ESM) και του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμφώνου.

«Ο Γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ υπέγραψε σήμερα το διάταγμα που επικυρώνει τη συμφωνία της 2ας Φεβρουαρίου 2012 που αφορά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική προεδρία.


Νωρίτερα σήμερα (Πέμπτη) οι χώρες μέλη της ευρωζώνης είχαν επικυρώσει στις Βρυξέλλες ένα παράρτημα στη συμφωνία που θεσπίζει τον ESM λαμβάνοντας υπόψη τους την πρόσφατη απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου.


Στα μέσα Σεπτεμβρίου, του ομοσπονδιακό γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης είχε εγκρίνει τη θέσπιση του ESME με την προϋπόθεση ότι το γερμανικό κοινοβούλιο θα ενημερώνεται για οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με μια πιθανή αύξηση των κεφαλαίων του.


Την επικύρωση της συνθήκης χαιρέτισε ο Ζ.Γιούνκερ, αναφέροντας ότι ο ESM αποτελεί πλέον το ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού τοίχους προστασίας.


Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Eurogroup,  Ζαν Κλoντ Γιούνκερ χαιρέτισε την ενεργοποίηση της συνθήκης για τον ESM, μετά την υπογραφή της από το Γερμανό πρόεδρο.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι ο ESM αποτελεί πλέον το ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού τοίχους προστασίας, χαρακτηρίζοντας τον «ιστορικό επίτευγμα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και υπόσχεση σταθερότητας και βιωσιμότητας για τις επόμενες γενεές». 


Πρόσθεσε δε ότι αναμένει τις επόμενες την επικύρωση του ευρωμηχανισμού και από την Εσθονία που είναι η τελευταία χώρα της ευρωζώνης που έχει απομείνει για να το πράξει.


Υπενθύμισε δε ότι η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM που διαθέτει «δύναμη πυρός» 700 δισ. ευρώ, θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, την ίδια μέρα δηλαδή που θα διεξαχθεί και η τακτική συνεδρίαση του Eurogroup.

 


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου