Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΕΡΝΤΟΚ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Wednesday, September 26, 2012 7:29 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΕΡΝΤΟΚ

 

 

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2013 προγραμματίστηκε να αρχίσει η δίκη για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που έχει συνταράξει τον κολοσσό μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοκ...
και τον ανάγκασε να κλείσει την ταμπλόιντ εφημερίδα του Ομίλου News of the World.

Η ημερομηνία έναρξης της δίκης ανακοινώθηκε την Τετάρτη μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος πολλών δημοσιογράφων της εφημερίδας, περιλαμβανομένης της πρώην «βασίλισσας των ταμπλόιντ» Ρεμπέκα Μπρουκς και του Άντι Κούλσον, πρώην συμβούλου του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.


Μια προκαταρκτική ακρόαση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για τις 12 και 13 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο δικαστής Άντριαν Φούλφορντ.


Η Ρεμπέκα Μπρουκς και ο Άντι Κούλσον είναι πρώην διευθυντές της News of the World, η οποία υπέκλεπτε τα τηλεφωνικά μηνύματα ηθοποιών, προσωπικοτήτων και προσώπων που βρίσκονταν στη δημοσιότητα.


Ο Ρούπερτ Μέρντοκ αποφάσισε να κλείσει την εφημερίδα τον Ιούλιο του 2011 εξαιτίας του σκανδάλου.


Πέραν των δύο πρώην διευθυντών, κατηγορίες για τις υποκλοπές αντιμετωπίζουν άλλοι τέσσερις πρώην εργαζόμενοι στη News of the World.


Η Ρεμπέκα Μπρουκς κατηγορείται και για «παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης», καθώς φέρεται να προσπάθησε να αποκρύψει στοιχεία από την αστυνομία που ερευνούσε την υπόθεση.


Η ίδια κατηγορία βαρύνει τον σύζυγό της, Τσάρλι Μπρουκς 49 ετών, τη βοηθό της Τσέριλ Κάρτερ, τον οδηγό της Πολ Έντουαρντς και άλλα δύο άτομα.


Όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου