Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

FW: Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ...

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Monday, September 24, 2012 10:42 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ...

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε σήμερα τη χώρα μας  στη συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για το Κράτος Δικαίου, που αποτελεί το βασικό θέμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών...

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σερβίας , της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να υπογραμμίσει τη σημασία της ευρωπαϊκής προοπτικής ολόκληρης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Μετά τις συναντήσεις, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε :
''Στα πλαίσια των εδώ επαφών μου, συνεχίζω σήμερα τις συναντήσεις με υπουργούς Εξωτερικών της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τον Σέρβο συνάδελφο μου και τον υπουργό Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Κυριάρχησαν θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή.
Ειδικότερα, με τον υπουργό Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του και βέβαια ήταν μια συνάντηση γνωριμίας. Πέρα των όσων είπαμε, σε αυτή την ανεπίσημη συνεργασία, έχει σημασία να τονιστεί ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά και ακόμα καλύτερα στις σχέσεις μεταξύ μας, αν από τη γειτονική χώρα επεδείκνυαν περισσότερο σεβασμό σε θέματα ιστορικής και πολιτισμικής ευαισθησίας που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Ελλάδα ''.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου