Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΝ ΟΤΚΩΒΡΙΟ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Friday, September 07, 2012 8:43 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΝ ΟΤΚΩΒΡΙΟ

 

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ θα βρεθούν ξανά τον Οκτώβριο οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές και εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν. Επειδή από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν...
μέσα στο καλοκαίρι διαπιστώθηκε ότι τα ποσοστά παραβατικότητας είναι πολύ υψηλά (κατά μέσο όρο ξεπερνούν το 50%, αλλά σε ορισμένα νησιά φθάνουν ακόμη και το 80%) οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα... επανέλθουν και οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα στα οποία διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν διασταυρώσεις της φορολογίας εισοδήματος των ελεγχόμενων επιχειρήσεων, για να διαπιστωθεί αν έχουν δηλώσει ή έχουν αποκρύψει εισοδήματα.
Στη συνέχεια θα εξεταστεί αν οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποβάλει και σε τι ύψος δηλώσεις ΦΠΑ.
Οι έλεγχοι θα γίνουν κατά προτεραιότητα σε όσους πιάστηκαν να φοροδιαφεύγουν στο διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, αλλά θα επεκταθούν και σε εκείνους που δεν είχαν παραβάσεις.
Εξάλλου στο 51,1% διαμορφώθηκε το μέσο ποσοστό παραβατικότητας σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που έκανε το ΣΔΟΕ μεταξύ 31 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκαν 462 έλεγχοι στους οποίους βρέθηκαν συνολικά 236 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 1.069 παραβάσεις. Στην Κρήτη καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας (Λασίθι 82,4%, Χανιά 77,8% και Ρέθυμνο 75%).


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου