Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

FW: '' ΘΕΡΙΖΕΙ '' Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ...

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Wednesday, September 26, 2012 12:15 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: '' ΘΕΡΙΖΕΙ '' Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ...

 

Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, και αυτό μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες  όπως η διάγνωση σε πρωιμότερο στάδιο, η αυξημένη επαγρύπνηση και τα περισσότερα ...
ευαίσθητα διαγνωστικά κριτήρια.
Η νόσος δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο γυναικείο φύλο, καθώς σύμφωνα με με τα δεδομένα προσβάλλει σχεδόν διπλάσιο αριθμό γυναικών, συγκριτικά με αυτόν των ανδρών.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι η συνηθέστερη διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος σε νέους ενήλικους και επηρεάζει έως 2,5  εκ. άτομα παγκοσμίως, ανέφερε ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Δήμος-Δημήτριος Μητσικώστας , με αφορμή τον ένα χρόνο κυκλοφορίας στην Ελλάδα της φινγκολιμόδης, του πρώτου φάρμακου που χορηγείται από το στόμα και  το οποίο βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών, μειώνοντας τη συχνότητα των υποτροπών και επιβραδύνοντας την εξέλιξη της αναπηρίας.
Στις χώρες της Ε.Ε, οι πάσχοντες από τη νόσο ανέρχονται σε  500.000, ενώ στη χώρα μας υπολογίζεται ότι από τη νόσο πάσχουν 10.000 άτομα. Η σκλήρυνση κατά πλάκας προσβάλλει νεαρούς ενήλικες, ηλικίας 20-40 ετών και η υψηλότερη επίπτωση της νόσου εμφανίζεται μεταξύ των 25 και 29 ετών. Η μέγιστη ωστόσο επίπτωση, εμφανίζεται στην ηλιακή ομάδα μεταξύ  40-49 ετών, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου