Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΣΤΗΝ ΥΨΙΚΑΜΙΝΟ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΧΑΛΥΒΟΥΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Wednesday, September 26, 2012 6:20 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΤΗΝ ΥΨΙΚΑΜΙΝΟ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΧΑΛΥΒΟΥΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ

 

 

Δέκα εργάτες του χαλυβουργείου Ilva του Τάραντα ανέβηκαν την Τετάρτη στην υψικάμινο, σε ύψος 30 μέτρων, ενώ ανακοίνωσαν ότι αρχίζουν απεργία πείνας. Την ίδια ώρα περίπου...
60 εργάτες έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από την είσοδο της βιομηχανικής μονάδας μπλοκάροντας την κίνηση στον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί στο Μπάρι. 

Στόχος της διαμαρτυρίας είναι να μην μπορέσει να εφαρμοστεί η απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης που αφορά την προσωρινή διακοπή λειτουργίας της Ilva μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες παραγωγής, που μέχρι σήμερα προκάλεσαν τεράστια περιβαλλοντική ζημιά.


Η πρώτη σχετική απόφαση της εισαγγελίας του Τάραντα είχε ληφθεί στις 25 Ιουλίου, χωρίς, παραταύτα, να κλείσουν οι πύλες της βιομηχανίας.


Την περασμένη εβδομάδα ο εισαγγελέας της πόλης ζήτησε την άμεση εφαρμογή της απόφασης για διακοπή λειτουργίας της χαλυβουργίας, που είναι και η μεγαλύτερη της Ευρώπης.


Οι εργάτες στην κορυφή της υψικαμίνου ανάρτησαν πανό στο οποίο γράφουν «δουλειά ίσον αξιοπρέπεια».


Η εργοδοσία του Ilva της περασμένες ημέρες είχε ζητήσει να διατηρήσει ένα μικρό επίπεδο παραγωγής χάλυβα στην διάρκεια εκτέλεσης έργων περιβαλλοντικής προστασίας κόστους 400 εκατομμυρίων ευρώ. Το αίτημα, όμως απορρίφθηκε από τους δικαστικούς.


Σύμφωνα με έρευνες, στον Τάραντα τα περιστατικά καρκίνου του πνεύμονα είναι πολύ υψηλότερα από όλη την υπόλοιπη Ιταλία κάτι που, σύμφωνα με την δικαιοσύνη, οφείλεται στην έκλυση τοξικών ουσιών από το χαλυβουργείο.


Οι εργάτες φοβούνται ότι αν διακοπεί η παραγωγή δεν πρόκειται να καταφέρουν να διατηρήσουν την θέση τους και ότι μπορεί να απειληθεί η ίδια η ύπαρξη της Ilva, σε μια περιοχή όπου η ανεργία προσεγγίζει το 25%.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου