Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΡΕΓΚΓΚΛΙΝΓΚ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Sunday, September 02, 2012 4:25 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΡΕΓΚΓΚΛΙΝΓΚ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

 

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε πεπεισμένος πως η κρίση στην ευρωζώνη μπορεί να ρυθμιστεί σε "ένα με δύο χρόνια" αν οι χώρες μέλη της...
τηρήσουν τις δημοσιονομικές τους δεσμεύσεις.
"Αν όλες οι χώρες της ευρωζώνης σεβαστούν αυστηρά τις δεσμεύσεις τους για δημοσιονομική σταθεροποίηση και συνεχίσουν να βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητά τους, τότε η κρίση μπορεί να ρυθμιστεί σε ένα με δύο χρόνια", σημείωσε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί αύριο στο γερμανικό περιοδικό "Ντερ Σπίγκελ".
Ο Ρέγκλινγκ διαβεβαίωσε επίσης ότι το ΕΤΧΣ, του οποίου ηγείται, εκπλήρωσε καλά την αποστολή του ως προσωρινό ταμείο στήριξης της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της κρίσης, η οποία βρίσκεται τώρα στον τρίτο χρόνο. "Αν δεν ήμασταν εκεί, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία δεν θα ανήκαν πλέον στην ευρωζώνη", σημείωσε προς το Der Spiegel.
Το ΕΤΧΣ προβλέπεται να αντικατασταθεί από τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), ο οποίος αρχικά προγραμματιζόταν να τεθεί σε λειτουργία την 1η Ιουλίου. Ωστόσο αυτό καθυστέρησε εν αναμονή της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας όσον αφορά τη συνταγματικότητα του ΕΜΣ.
Ο Ρέγκλινγκ, ο οποίος έχει κληθεί να ηγηθεί του ΕΜΣ, αναγνώρισε ότι το μέλλον του μηχανισμού αυτού εξαρτάται από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, η οποία αναμένεται στις 12 Σεπτεμβρίου. "Χωρίς τη Γερμανία, ο ΕΜΣ δεν έχει μεγάλο νόημα", σημείωσε.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου