Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ ΕΠΤΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Sunday, September 09, 2012 10:05 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ ΕΠΤΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

 

Στις επτά απόψε θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, για το...
νέο πακέτο μέτρων. Νωρίτερα, στις τέσσερις το απόγευμα, θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα συναντήσουν τον Πρωθυπουργό αύριο το πρωί.
Αύριο στις 11:45 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τους εκπροσώπους της τρόικας, ενώ την επομένη θα μεταβεί στη Φρανφκούρτη όπου στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Τα νέα μέτρα προκαλούν τριγμούς στη συγκυβέρνηση, καθώς από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εκδηλώνονται διαφοροποιήσεις τόσο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ, όσο και στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.

Αυτά άλλωστε τα δύο θέματα είναι τα κυριότερα «αγκάθια» στις σχέσεις των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.

Οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ λένε ότι διαφωνούν με τις οριζόντιες περικοπές, ιδίως σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, (ότι έχει απομείνει από) τα δώρα και τα αναπηρικά επιδόματα και τονίζουν ότι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μεγάλες περικοπές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, το πρωί της Τετάρτης, θέτοντας το θέμα της ενημέρωσης για τα όσα ειπώθηκαν στο Βερολίνο κατά τη συνάντηση Στουρνάρα-Σόιμπλε.

Έθεσε ακόμα και το θέμα της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών εν όψει της άφιξης της τρόικας.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου