Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ...

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Saturday, September 01, 2012 4:25 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ...

 


Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Ζούμε εδώ και πέντε χρόνια μια πρωτόγνωρη ύφεση, ενώ τα τελευταία τρία, το θέατρο του παραλόγου καλά κρατεί. Από τη μία, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το 19% των φορολογουμένων που έπρεπε να πληρώσει ...
την πρώτη δόση του φόρου, μέχρι το τέλος Ιουλίου, δεν το έπραξε (γιατί άραγε ; ) και από την άλλη τα αδυσώπητα στατιστικά στοιχεία, με τη σειρά τους αναφέρουν, ότι η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει επιστρέψει σε αυτή της δεκαετίας του '70.
Παράλληλα, η συνέντευξη Τσίπρα ο οποίος πετάει ακόμα μια φορά το γάντι στον Α. Σαμαρά, ζητώντας να μάθουν οι Έλληνες πολίτες τι ακριβώς είπε ο Χριστοφοράκος στην απολογία του για τα ονόματα όσων πήραν το '' δωράκι '' τους από την Siemens, αλλά και η εκταμίευση της δόσης που δεν έρχεται, αν δεν παραδώσει η τρικομματική κυβέρνηση, ότι ακριβώς της ζητηθεί, συμπληρώνουν την εικόνα των '' προσεχώς'' που ακολουθεί.
Συνυπολογίζοντας τώρα και την πρόσφατη δήλωση Ρέσλερ στην οποία ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, αναφέρει ότι αν και εκφράζει την κατανόηση του για τις δηλώσεις Σαμαρά, διερωτήθηκε πολλές φορές, εάν αυτές γίνονται συνειδητά ή από ανοησία, ενώ συμπλήρωσε ότι τις αποδίδει μάλλον σε συναισθηματική φόρτιση, είναι πλέον σαφές ότι το φθινόπωρο που ακολουθεί θα δοκιμάσει και πάλι, τόσο τις αντοχές της βυθισμένης μέσα στην ανέχεια κοινωνίας, αλλά και τη δυναμική και την ικανότητας της κυβέρνησης Σαμαρά.Μιας κυβέρνησης που χωρίς καμία απολύτως περίοδο χάριτος, φαίνεται να φθείρεται και να εισπράττει ήδη τη δυσαρέσκεια ενός λαού που αν και θέλει να βοηθήσει, δεν του έχουν πλέον απομείνει ούτε τα ψυχικά, αλλά σαφώς ούτε και τα υλικά αποθέματα για να το κάνει. Και αυτό θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κατανοητό από τους οικονομικούς εγκεφάλους  που οι αποφάσεις τους αφορούν και επηρεάζουν ανθρώπους και ανθρώπινες ζωές.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου